Muğla

Fidanlar davul zurna eşliğinde toprakla buluşturuldu

16:28 04 Mart 2016
Fidanlar davul zurna eşliğinde toprakla buluşturuldu

Fethiye'de ilkokul öğrencileri davul zurna eşliğinde 350 fidanı toprakla buluşturdu.

Orman Haftası kapsamında Merkez Atatürk İlkokulu üçüncü sınıflarında eğitim gören 350 öğrenci, Çırpı mevkisindeki alanda toplandı. Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin fidan dikimi konusundaki bilgilendirmesinin ardından her öğrenci bir fıstık çamı fidanını çalan davul zurna eşliğinde toprakla buluşturdu.

Bazı öğrenciler üzerine isimlerini yazdıkları kağıtları fidanlarına astı.

Okul Müdürü Ali Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere doğa sevgisini aşılamak için fidan dikmeyi etkinlik haline getirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin bu şekilde doğayı tanıdığını, ağaçların nasıl yetiştiğini öğrendiğini belirten Koyuncu, “Bu yıl ağaç dikimine dikkati çekebilmek için davul zurna eşliğinde etkinlik oluşturarak atalarımızın 'Ağaç yaşken eğilir' sözünü gerçekleştirdik. Orman Haftası yaklaşıyor ama biz havaların güzel gitmesini fırsat bilerek fidanlarımızı diktik. Belli aralıklarla diktiğimiz fidanların bakımını yapacağız" dedi.

Ömür Berra isimli öğrenci ise hayatın bir parçası olan fidanları toprakla buluşturmak geldiklerini ifade etti.

"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" hadisi şerifini hatırlatan Berra, "Atatürk, bir ağacı kestirmemek için köşkü yürütmüş. Ağaç dikmek temiz oksijen demek. Biz de temiz çevre için fidan dikiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.