Muğla

Muğla'da ulaşımda kış tedbirleri görüşüldü

13:53 10 Aralık 2018
Muğla'da ulaşımda kış tedbirleri görüşüldü

Muğla'da kış mevsiminde trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında 75. Yıl Salonunda toplandı.

Kış mevsiminde kara yollarında trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacıyla alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, kar yağışının sıklıkla görüldüğü Muğla–Denizli, Seydikemer-Korkuteli-Antalya yolu ile Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinin yüksek kesimlerinde, okul servis araçları başta olmak üzere ticari yük ve yolcu taşıyan araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

Toplantıda ayrıca kış mevsiminde, genel hayatı etkileyecek ve kurumlar arası koordinasyonu gerektirebilecek muhtemel yoğun kar yağışı ve don kapsamlı meteorolojik uyarılarda olası can ve mal kayıplarının önlenmesi ve en aza indirilmesi maksadıyla etkin ve hızlı müdahale çalışmalarının esasları hakkında kararlar alındı.

Koordinasyon toplantısına Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erhan Kopar ile ilgili kamu kurumları müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.