Muğla

Svetlana, 'Emira' ismini alarak Müslüman oldu

11:47 12 Haziran 2020 4 Yorum Var
Svetlana, 'Emira' ismini alarak Müslüman oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Gürcistan vatandaşı Svetlana Shamoian (38), il müftülüğünde düzenlenen 'ihtida' töreni ile Müslüman oldu. 'Emira' adını alan Shamoian, "Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan İslamiyet'i seçtim" dedi.

Gürcistan'da yaşayan Svetlana Shamoian (38), çalışmak için geldiği Bodrum'da tanıştığı erkek arkadaşının İslam diniyle ilgili verdiği bilgiler sonrası Müslüman olmak istedi. Erkek arkadaşıyla Bodrum Müftülüğü'ne gelen Svetlana Shamoian, hem dinini hem de ismini değiştirmek için müracaatta bulundu. Başvurusu kabul edilen Shamoian için ihtida töreni düzenlendi. Okunan Kuran'ı Kerim'in ardından şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Svetlana, Emira adını aldı. İhtida belgesini İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı'dan alan Shamoian, "Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan İslamiyet'i seçtim" dedi. Kapancı ise, ihtida merasiminin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Buradaki Müslümanların diyaloglarından ibadetlerinden etkilenerek Müslüman olma isteğini bizlere bildirdiler. Bizler de bu durum karşısında mutlu olduk" diye konuştu.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • 52 Korganlı 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam ile şereflenen bu kulunu iki cihanda aziz eylesin. Geçmiş günahlarını affetsin. Birdaha günah işletmesin. İslam dininin bir neferi olarak hizmet etsin. İnşallah
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Insan oğlu iyi niyetli ve dürüst olursa ALLAH da onu Yanlız bırakmaz tebrik ederim
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC Hidayetini kâlbine ilkâ etmiş
    Cevapla
  • ABDULLAH TEPE 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederiz kardeşimizi"
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.