Muğla

Kira zammına sinirlendi, koskoca oteli ateşe verdi

14:55 14 Ekim 2022 2 Yorum Var
Kira zammına sinirlendi, koskoca oteli ateşe verdi

Muğla'da bir otelin bar işletmesinde kiracı olan şahıs, otel sahibinin istediği kira zammına sinirlenerek benzinle tüm oteli yaktı.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir otelde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Otelin bar işletmeciliğini yapan bir şahıs, otel sahibinin bar işletmesine yaptığı kira zammına sinirlenerek, motosikletinden aldığı benzinle tüm oteli ateşe verdi. Alevler içinde yanan oteldeki yangında 12 kişi yaralanırken, otelde büyük maddi hasar oluştu.

2'Sİ ÇOCUK 12 KİŞİ HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Olay, bu sabaha karşı 03.00 sularında Siteler Mahallesi 209 sokakta bulunan 30 odalı bir otelde meydana geldi. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda acil yardım ekibi, önce otelde konaklayan 2'si çocuk 12 kişiyi odalardan tahliye ederek hastaneye sevk etti. Hastanede tedavi altına alınan turistlerin dumandan etkilendiği, sağlık durumlarında hayati tehlike olmadığı bildirildi. İtfaiye ve TOMA'lar ile kontrol altına alınan otel yangınında otel kullanılamaz hale geldi.

Muğla otel yangını

OTELİ YAKAN ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Yangın ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Otelin bar kısmında kiracı olan M.O. (30) isimli şahsa ulaşan ekipler yangını M.O.'nun çıkardığını tespit ederek gözaltına aldı.

Muğla otel yangını

İFADESİNDE ÇOK PİŞMAN OLDUĞUNU BELİRTTİ

İddiaya göre, otelin bar kısmında İ.A. isimli arkadaşı ile ortak olarak kiracı olduklarını belirten M.O. verdiği ifadede, kiraladıkları işletmenin otel sahibi olan Y.K.'ye sürekli kira zammı istediği için kızarak motorundan benzin çektiğini, amacının sadece sandalye ve masaları yakmak olduğunu, otelin yanmasını asla istemediğini ve çok pişman olduğunu belirterek ,yangını çıkardığını itiraf etti.

Muğla otel yangını

"DUMANLAR BİZİM TARAFA DA GELMİŞTİ"

Yangın esnasında yan otelde konaklayan Mehmet Sıtkı Kılıç, gece olayın gürültüsü ile uyandığını ifade ederek, "Balkondan dışarı baktığımda insanların burada toplandığını, itfaiye polis araçlarını gördüm. Ben de aşağıya indim, elektrikler kesilmişti. Merdivenlerden aşağıya yürüdük. Sanırım restoran bölümünde yangın çıkmış. Dumanlar bizim tarafa da gelmişti. İtfaiye zamanında müdahale etti. Herkesi kurtardılar, herhangi bir sıkıntı oluşmadı" dedi. 

Yangın sırasında birlikte oldukları belirlenen iki İngiliz vatandaşı kadın ile ortağı İ.A. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, M.O.'nun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bilgisi edinildi.

Muğla otel yangını

Muğla otel yangını

Muğla otel yangını

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Demedi demeyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Denetimli serbestlikten dolayı ceza almadan çıkar, üstüne otel sahibini tehdit edip davadan vazgeçirir.Kanunlar suçluya her türlü kolaylığı gösteriyor , tehdit etmek zaten suç bile sayılmıyor. Yangında ölüm olmadıktan sonra uzuv kaybı,ızdırap,hayatın mahvolması,psikolojik travmalar,maddi kayıplar hiç önemli değil ,ölmedikten sonra sorun yok. Dışarda gezeceği için mal varlığını eşine dostuna geçirip maddi zararıda ödemeden bu davadan yırtar,kanunlar buna müsait.
    Cevapla
  • FaTiH 1 yıl önce Şikayet Et
    cinayete teşebbüsten yargılanmalı, ayrıca tüm mal varlığına el konulmalı zararı karşılamak için...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.