Muş

Kalp kapakçığında delik bulunan çocuk, destek bekliyor

18:47 13 Nisan 2016
Kalp kapakçığında delik bulunan çocuk, destek bekliyor

Hasköy ilçesinde doğuştan kalp kapakçığında delik bulunan 7 yaşındaki Yunus Orak'ın ailesi, çocuklarının tedavisi için destek bekliyor.

Hasköy ilçesinde yaşayan Cuma ve Dilber Orak çiftinin 5 çocuğundan biri olan ve kalp kapakçıkları delik halde dünyaya gelen Orak'ın sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması gerekiyor.

İş-Kur'da geçici işçi olarak çalışan ve şu an işsiz olan Baba Cuma Orak, maddi imkansızlıklar nedeniyle oğlunu tedavi ettiremediğini söyledi.

Oğlunun sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması gerektiğini belirten Orak, yetkililerden yardım istedi.

Orak, birkaç kez Elazığ, Malatya ve Van'a tedaviye gittiklerini belirten orak en son Malatya'da anjiyo yapıldığını ancak kalp kapakçıklarının geniş olmasından dolayı anjiyonun gerçekleşemediğini aktardı.

Anjiyoda 2 damarın tıkalı olduğunun ortaya çıktığını dile getiren Orak, "Doktorlar bizi İstanbul'a sevk ettiler. İmkanımız olmadığından dolayı gidemedik. Devletimizden yardım bekliyorum" ifadesini kullandı.

Anne Dilber Orak ise imkanları bulunmadığından dolayı İstanbul da olamadıklarını belirtirken çocuğunun iyileşmesi için tüm hayırseverlerden destek istedi.

Arkadaşlarıyla birlikte oynamak istediğini belirten Yunus de tek isteğinin oynamak olduğunu belirterek, "Oynamak istiyorum ama doktorlar buna izin vermiyor" dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.