Muş

Muş'ta bayram tatlısı siparişi

12:44 10 Eylül 2016
Muş'ta bayram tatlısı siparişi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hazırlıklara başlayan vatandaşlar, misafirlerine ikram etmek için çeşitli tatlı türleri siparişi vermeye başladı.

Kentteki bir pastanenin sahibi Yunus Okşaş, vatandaşlara her zaman olduğu gibi bayramda da kaliteli ve sağlıklı tatlı üretimi yapmak için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Tatlı yapımında kullanılan bütün malzemelerin birinci kalite olduğunu anlatan Okşaş, "Halkımızın daha iyi, kaliteli tatlı tüketmesi için en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Fıstığı gidip Antep'ten getiriyoruz. Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala hazırlıklara başladık. Yoğun taleple birlikte halkımıza en kaliteli ve hijyenik tatlıları yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bayram dolayısıyla 700 tepsi tatlı siparişi aldıklarını dile getirene Okşaş, şöyle konuştu:

"Fıstıklı baklava, cevizli ve fıstıklı kadayıf, cevizli baklava çeşitlerimiz var. Şöbiyet, dilber ve kendimize özgü farklı tatlılarımız bulunuyor. Yoğun bir talep var. Bin tepsiye yakın tatlı hazırlığımızı yapıyoruz. Burada imalat ve pastane ile birlikte 13 kişi çalışıyoruz. Makinelerimiz yardımıyla tatlılarımızı yapıyoruz."

Tatlı fiyatlarının 25-60 lira arasında değiştiğini belirten Okşaş, "Fıstıklı baklavayı 30 liraya veriyoruz. Sütlü Nuriye 25 lira, cevizli baklava çeşitlerimiz 25- 60 lira arasında değişiyor." dedi.

Oksaş, bayram dolayısıyla tatlıya büyük bir rağbet olduğunu ve bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların tükettikleri ürünün hangi kalite ve hijyen şartlarında üretildiğini bilmesi gerektiğine işaret eden Oksaş, "İstanbul’da bunu gördüm. Müşteriler, imalathaneyi görür, hangi şartlarda üretim yapıldığını anlar ve ürünü öyle alır. Vatandaşlarımız aldıkları ürünün kalite ve hijyenini bilsinler." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.