Muş

Dağcılar Muş'ta kış eğitimine başladı

15:00 19 Şubat 2018
Dağcılar Muş'ta kış eğitimine başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonunca (TDF) düzenlenen "Kış Gelişim Eğitimi" kapsamında, Muş'a gelen dağcılar eğitimlere başladı.

Kış Gelişim Eğitimi Kamp Müdürü Mehmet Çağlayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Karlıdere kırsalında ülkenin farklı illerinden gelen 131 sporcu ve 11 kişilik teknik heyetle sabah itibarıyla teorik ve pratik eğitime başladıklarını söyledi.

Sporcuların eğitim kapsamında ilk gün iz açma, kazma, düşme, çığ bilgisi ve iglo üzerine eğitim yapacağını ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

"Sonra saşka eğitimlerimiz olacak. Bunlar emniyet alma, malzeme tanıma ve kar mağarasında uyuma. Bu eğitimler teorik olarak devam edecek. TDF'nin 4'ü yaz, 4'ü kış olmak üzere 8 eğitimi var. Bu arkadaşlarımız yaz eğitimlerini bitirmiş. Gelişim eğitiminden sonra bu sporcularımız ileri kar, buz ve arama kurtarma eğitimlerini alacak. Yani sporcularımız dağcılığı tam profesyonel manada bilerek, görerek ve eğitimini alarak yapıyor. Eğitim sonunda Dağcılık Eğitim Sertifikası alacaklar."

Çağlayan, federasyonun özellikle çığ eğitimine büyük önem verdiğini belirterek, burada bu eğitimleri alan sporcuların kendi bölgelerinde yaşanabilecek herhangi bir çığ olayına zamanında müdahale edebileceğini dile getirdi.

Balıkesir arama kurtarma ekibinden kampa katılan dağcı Ferit Sümbül de TDF'nin düzenlediği eğitimin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.