Muş

Dünya Yürüyüş Günü

19:19 04 Ekim 2018
Dünya Yürüyüş Günü

Muş'ta Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Seyfettin Söylemez, insan sağlığının önemine değindi.

"Toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesinin obezite, kalp, damar hastalıkları, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur." diyen Söylemez, toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin, spor kelimesi ile eş anlamlı olarak algılandığını belirtti.

Spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktivitelerin de fiziksel aktivite olarak kabul edildiğini aktaran Söylemez, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın B 6 başlığının içeriği toplumun fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasına yönelik aktiviteleri kapsamaktadır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından burada bir araya gelen ve aralarında İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve öğrencilerin de yer aldığı vatandaşlar, Valilik binasının önüne kadar yürüdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.