Dünyanın en iyi öğretmeni Filistinli

Filistinli öğretmen Hanan el-Hurub, İngiliz Varkey GEMS Vakfı'nın verdiği "Küresel Öğretmen Ödülü"nde birinciliği kazandı.

Dünyanın en iyi öğretmeni Filistinli
Dünyanın en iyi öğretmeni Filistinli
GİRİŞ 14.03.2016 09:57 GÜNCELLEME 14.03.2016 10:05

Dubai'de düzenlenen ve çok sayıda yerli ve yabancı yetkilinin katıldığı ödül töreninde, vakfın verdiği ödülü Hurub'un kazandığı duyuruldu.     

Hanan el-Hurub'un ödüle layık görülmesinde, "şiddeti azaltma" ve "oynayarak öğrenme" metoduyla ahlaki ve akademik değerleri öğrencilere aşılayabilmesinin etkili olduğu belirtildi.

Ödül töreni Batı Şeria'da yüzlerce Filistinli tarafından Şehit Yasir Arafat Kavşağı'na konulan dev ekrandan takip edildi.     

Hurub, sonucun açıklanmasının ardından, "Buradan Filistinli öğretmenler olarak çok istisnai şartlar altında yaşadığımız mesajını vermek istiyorum. Şiddet etrafımızı sarmış ve eğitimin her kademesine sızmış. Bizim görevimiz, öğrencilerimizi bu şiddetten kurtarmaktır" dedi.     

Bu yılın "Filistinli öğretmenler yılı" olmasını isteyen Hanan el-Hurub, "Filistinli öğretmenler olarak çocuklara umut aşılıyoruz ve onların dünya çocukları gibi barış ve özgürlük içinde yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.     

Batı Şeria'nın El-Bira kentindeki Sümeyye Halil İlkokulunda ikinci sınıf öğretmeni olan Hurub'un, geçen ay finale kalan 10 öğretmenden biri olduğu duyurulmuştu.      

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!