Niğde

Dört kuşaktır el yapımı bıçak üretiyorlar

09:03 24 Haziran 2020 2 Yorum Var
Dört kuşaktır el yapımı bıçak üretiyorlar

Niğde'de 100 yıldır el yapımı bıçak üreten ailenin dördüncü kuşak torunu Mehmet Ircı (23), mesleğini gelecek kuşaklara aktarmak istiyor.

Adının verildiği bıçağın dördüncü kuşak temsilcisi olan Mehmet Ircı, kent merkezinde ve Bor ilçesindeki iki iş yerinde amcası ile birlikte el dövmesi bıçak üretiyor. Ürettikleri bıçağın patentinin alındığı ve markalaştığını kaydeden Ircı, "1920 yılından bu yana dedemin babası, dedem, babam ve son olarak benimle birlikte 4 kuşaktır bu mesleği yapıyoruz. Bıçaklarımızın üzerinde yazan Mehmet Ircı, 1957 yılında patenti alınarak markalaşmıştır. Babam tarafından 1957 yılında Mehmet Ircı ismiyle patentlenmiş bir bıçak. Bıçakların üzerinde yazan Mehmet Ircı benim ve dedemin ismidir" dedi.

'MESLEĞİ İLERİ GÖTÜRMEK İSTİYORUZ'

Gerçek Bor bıçağının nasıl anlaşılacağına dair bilgi veren Ircı, şöyle konuştu:

"Bıçağın üzerinde sadece Bor yazarsa bu hakiki Bor bıçağı değildir. Şekil olarak Bor bıçağı olabilir ama nerede yapıldıysa net olarak yazsınlar. Başka şehirde üretiliyor üzerine Bor yazılıyor. Bu doğru değil, biz bu bıçakları elde yapıyoruz. Amcamla beraber babamdan ve dedemizden öğrendiğimiz bu mesleği yaşatmak ve ileriye götürmek için çalışıyoruz."

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    sana insangibi sordum belki bilmeye bilirim sen kazanacagına sürmeneden getirtirim düzgün cevap versen ölünmü bu şekilde bıcak sataman hemşerim kusura bakma
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mehmet akkaş 3 yıl önce Şikayet Et
    mereba bende nigdeliyim bıçak imalat haneniz nerede
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Görmüyormusun bor yazıyor okuma yazman yok mu Bora git bulursun. Sora sora bağdat bulunmuş gardaaaaş
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.