Niğde

Yaralı bulup besledi, şimdi omzundan inmiyor

17:00 17 Haziran 2021 2 Yorum Var
Yaralı bulup besledi, şimdi omzundan inmiyor

Niğde'de 28 yaşındaki Emircan Güvercin, 4 ay önce yaralı halde bulup tedavi ettirdiği yavru kargayı yanından ayırmıyor. Güvercin aralarında bağ oluşan kargaya, Karaca adını verdi.

Kent merkezinde yaşayan Emircan Güvercin, evinin yakınlarında karga yavrusu buldu. Emircan Güvercin, yuvadan düştüğünü ve ayaklarının kırık olduğunu belirlediği karga yavrusunu veterinere götürdü. Emircan Güvercin, tedavisi sonrası sağlığına kavuşan kargayı yeniden yuvasına koymak istedi, ancak yuva çok yüksekte olduğu için başarılı olamadı. Bunun üzerine Emircan Güvercin, 4 ay boyunca kargayı ekmek ve bisküvi vererek besledi. Yavru kargayı zor durumdayken bulduğunu anlatan Emircan Güvercin, "Merhemler aldık, ayaklarını sardık. Veterinere götürdüm ve ilaçlarını aldım ona gözüm gibi bakarak büyüttüm. Karga kendini toparlayınca artık dışarıya çıkması gerektiğine karar verdim ama omzumdan hiç ayrılmıyor" dedi.

“YAPILAN HER ŞEYİ AKLINDA TUTUYOR”

Yavru kargayı yanından ayırmayan Emircan Güvercin, "Ona bir isim vermem gerektiğini düşündüm. Çünkü dışarı çıktığımızda bile omzumdan hiç ayrılmıyor ve benden başkasına da gitmiyor. Kendisi siyah tüylü bir hayvan olduğu için 'Karaca' ismini verdim. Gözleri açık mavi renkte. Kargalar çok zeki hayvanlardır. Beslediğiniz zaman sadık olabilen bir hayvandır. Yapılan her şeyi aklında tutuyor ve unutmuyor. Kargalar büyüdüğü yeri uzun yıllar da geçse unutmuyor” diye konuştu.

“ÖMRÜM YETTİĞİ KADAR BESLEYECEĞIM”

Emircan Güvercin, yavru karganın oyun oynamayı çok sevdiğini belirterek, "4 aylık oldu yeni yeni ötmeye başladı. Biliyorsunuz kargalar bizden daha uzun yaşıyorlar ama ben ömrüm yettiği kadar besleyeceğim. Birlikte oyunlar oynuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • ne önemi var 2 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel
    Cevapla
  • hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    besle kargayi, gozluk tak, n'olur nolmaz.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.