Ordu

Recep Kara, Kırkpınar'a hazır

16:43 11 Temmuz 2017
Recep Kara, Kırkpınar'a hazır

Ordulu başpehlivan Recep Kara, bu sene 656'ncısı düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazır olduğunu söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı görevini de yürüten Recep Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 14 Temmuz Cuma günü başlayacağını hatırlattı.

Güreşler için hazırlıklarını tamamladığını ve yarın yola çıkacağını ifade eden Recep Kara, çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için çok iyi çalıştığını anlatan Recep Kara, "Özellikle Erzurum'da yaptığımız kamp bize çok iyi geldi. Yaklaşık bir ay süren bu kampta eksiklerimizi giderme fırsatı bulduk." dedi.

Kırkpınar'a her haliyle hazır olduğunu kaydeden Recep Kara, "16 Temmuz Pazar günü 2017 yılının Tarihi Kırkpınar başpehlivanı olabilmek için mücadele verilecek. Benim de hedefim diğer arkadaşlarımız gibi altın kemerin sahibi olmak. Geçen yıl bu başarıya ulaşmıştım. Bu sene de bu başarıyı elde ederek gelecek yıl altın kemerin sürekli sahibi olmak için er meydanına çıkmak istiyorum." diye konuştu.

Bu yıl da kendisini sevenleri mahcup etmemek adına er meydanında elinden geleni yapacağını vurgulayan Recep Kara, "Özellikle Ordulular bu anlamda bana çok güveniyor. Kırkpınar öncesi başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz olmak üzere herkes bana çok destek verdi. Ben de bu desteğin gereğini yapmak için çok çalışıp altın kemeri yeniden Ordu'ya getirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Recep Kara, 35 yaşında olduğunu, altın kemerin sürekli sahibi olması durumunda güreşi zirvede bırakmayı planladığını da dile getirerek, "Artık gençlere antrenör olarak fayda sağlamak istiyorum. Ordu'da bana verilen yeni bir görev var. Bu görevim gereği yeni sporcuları Türk sporuna kazandırmak istiyorum." açıklamasında bulundu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki rakiplerine de değinen Recep Kara, "Alttan gelen genç arkadaşlarımız var. Hepsi de çok iddialı. İnşallah hak eden kazanır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.