Ordu

Ordu'da, "Kivi Hasat Şenliği" düzenlendi

17:15 03 Kasım 2017
Ordu'da, "Kivi Hasat Şenliği" düzenlendi

Ordu'da düzenlenen 10. Kivi Hasat Şenliği kapsamında "En iyi kivili pasta" ve "En iyi kivi bahçesi" yarışması gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi'nde bir kivi üreticisinin bahçesinde kivinin tanıtımı ve geliştirilmesi amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bölgenin vazgeçilmez ve alternatifi olmayan ürününün fındık olduğunu söyledi.

Fındığın yanında üreticinin gelirini güvence altına alabileceği ürünleri yetiştirmesini istediklerini belirten Yılmaz, "Üreticilerimizin ürün çeşitlendirmesi yapmasını istiyoruz. 12 dönüm arazisi olan bir üretici bunun uygun olan 2 dönümünü kiviye ayırmış olsa emin olun fındıktan 10 dekarda aldığı kazançtan daha fazla gelir elde edebiliyor." dedi.

Ordu'nun Yalova'dan sonra en çok kivi üreten il olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu sene itibarıyla 7 bin ton civarında bir üretim bekliyoruz. Yaklaşık 3 bin dekar civarında kayıtlı işletmemiz mevcut. İrili ufaklı 2 bin üreticimiz kivi yetiştiriciliği yapıyor. 7 bin tonla bu ilin ekonomisine sağladığımız katkı 15 milyon lira. Bu katkıyı arttırmak istiyoruz. Çünkü ilimizde son derece uygun kivi yetiştiriciliği yapabileceğimiz alanlarımız var. Bu anlamda da çalışmalar yürütüyoruz."

Konuşmanın ardından "En iyi kivili pasta" ile "En iyi kivi bahçesi" yarışmalarında dereceye girenlere plaket ve ödülleri takdim edildi.

Daha sonra katılımcılar, sembolik olarak kivi hasadı gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı ve Bayram Gale, kaymakamlar, belediye başkanları, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, öteki ilgililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.