Ordu

Ordu Üniversitesinin Ar-Ge çalışmaları

15:18 23 Mart 2018
Ordu Üniversitesinin Ar-Ge çalışmaları

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Güçlü devlet olmanın bir diğer yolu da Ar-Ge çalışmalarının hızlandırılması ve bulguların sanayi ve diğer paydaşlarla paylaşılmasından geçmektedir." dedi.

Rektör Yarılgaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminin yanı sıra dışarıdan destekli araştırma projelerin devam ettiğini söyledi.

"Ülkelerin ve bölgelerin kallkınması, uluslararası arenada söz sahibi olabilmesi için bilginin paylaşımı ve var olan bilgi ve deneyimlerin bilimsel çalışmalar doğrultusunda geliştirilmesi önem arz etmektedir" diyen Prof. Dr. Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Güçlü devlet olmanın bir diğer yolu da Ar-Ge çalışmalarının hızlandırılması ve bulguların sanayi ve diğer paydaşlarla paylaşılmasından geçmektedir. Bu nedenle temel görevi araştırma ve eğitim olan üniversitelerin meydana getirdiği, muhafaza ettiği ve paylaştığı bilgiyi topluma faydalı hale getirebilmesi için, bilgiyi uygulamalı bir biçimde kullanıp ürüne dönüştüren sanayi ile işbirliği yapması gerekmektedir."

Rektör Yarılgaç, şöyle devam etti:

"Buna bağlı olarak son 6 yıl içerisinde üniversitemizde 4 Avrupa Birliği, 23 TÜBİTAK, 1 SAN-TEZ, 5 DOKAP, 2 ÇAY- KUR projeleri olmak üzere üniversitemiz bünyesinde yapılan pek çok çalışma haricinde sanayi-üniversite işbirliği çerçevesinde çevremizdeki ve ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarıyla ortak çeşitli projeler gerçekleştirilmiş olup üniversite-sanayi iş birliğine yönelik projeler geliştirilmeye devam edilmektedir."

Prof. Dr. Yarılgaç, Ar-Ge çalışmalarına oldukça önem verdiklerinin de altını çizerek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Etkin ve sürdürülebilir bir üniversite-sanayi işbirliği için somut bir ara yüz olmak, bölge içerisinde yatırım iklimini sürekli iyileştirerek girişimciler ve yenilikçi teknolojiler için yeni yatırım fırsatları yaratmak, nitelikli iş imkanları sunarak araştırmacı ve kaliteli iş gücünü bölgeye çekmek amacıyla üniversitemiz ve Giresun Üniversitesi ile yapılan görüşmeler sonucunda kurulacak TEKNOKENT'in her iki üniversitenin yanı sıra bölge ve ülke kalkınmasına önemli faydalar sağlayacağına yürekten inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.