Ordu

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

18:23 15 Mayıs 2018
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepkiler

Ordu Üniversitesince (ODÜ) ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından şehit edilmesi ve yaralanması kınandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin, Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almak suretiyle Ortadoğu'da istikrarsızlık ve kaosa davetiye çıkardığını ve terör devleti İsrail'i katliama sevk ettiğini belirtti.

21. yüzyılın ilk çeyreğinde ve haçlı zihniyeti içinde yürütülen katliamın failleri ve ortaklarının lanetlediği açıklamada, "Masum Filistin halkının haklarının Siyonist devlet tarafından onlarca yıldır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliama cüret edilmesi karşısında insanlığın, gür bir sesle ve topyekun biçimde 'dur' dememesi kabul edilebilir bir durum değildir." ifadeleri kullanıldı.

Tarihin bugünleri kara bir leke olarak yazacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kadim Filistin halkı, meşru müdafaa hakkına sahiptir. İşgalci konumundaki İsrail ve hamisi ABD, Ortadoğu'da mazlum insanlara karşı şiddet kullanmak suretiyle devlet terörü işlemişlerdir. Birleşmiş Milletler ve Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesini göreve davet ediyor, eğer uluslararası hukuk varsa ve insanlık bir nebze vicdan sahibiyse bu kurumların katliam suçu işleyen Trump ve Netanyahu aleyhine derhal soruşturma açarak gereğini yapmalarını bekliyoruz. Aksi halde Aliya İzzetbegoviç'in de belirttiği gibi, 'Her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey dostlarımızın sessizliği olacaktır.' Bu zulme karşı sessiz kalmak, kara bir leke olarak insanlık tarihine geçecektir."

Açıklamada, vicdan sahibi herkese ABD ve İsrail aleyhine tavır alma, haksızlıkları haykırma ve Filistin halkı ile dayanışma çağrısında bulunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.