Ordu

Rektör Yarılgaç, elma hasatına katıldı

11:18 12 Eylül 2018
Rektör Yarılgaç, elma hasatına katıldı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Bahçesinde elma hasatına katıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada,12 dönüm arazi üzerine kurulu olan ve içerisinde fındık, elma, armut, kivi, ayva, kiraz ve vişne gibi 27 farklı türde meyvenin yetiştirildiği Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Bahçesinin 2015 yılında oluşturulduğu belirtildi.

Yetiştirilen türlerin çok hızlı bir süreç içerisinde meyve verdiği bahçede gerek il gerek bölge tarımına katkı sunacak çalışmalar gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, "2 dönüm üzerine kurulu, 75 yarı bodur ve 54 bodur elma ağacının yer aldığı elma bahçesinde yaklaşık 500 kilogramın üzerinde elma hasatı yapıldı. Bilimsel veriler, doğru teknikler ve yöntemler ışığında meyve yetiştiriciliğinin yapıldığı Araştırma ve Uygulama Bahçesinde önümüzdeki yıllarda 5 tona yakın elma üretimi bekleniyor." denildi.

Açıklamada, Rektör Yarılgaç'ın, bahçeyle ilgili Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İslam'dan bilgi aldığı kaydedildi.

Prof. Dr. Yarılgaç, söz konusu bahçenin, ürün çeşitliliği ile örnek bir uygulama alanı olduğunu ifade ederek, "Bahçemizde üretilen meyve türlerinin zenginliği Ordulu üreticiye özellikle fındık çerçevesinde alternatif bir çeşitlilik sunarak Ordu topraklarında ve iklim şartlarında çok sayıda meyve türünün yetiştirilebileceğini göstermektedir. Doğru aşılama ve yetiştirme yöntemleriyle bölge tarımına yeni türler kazandıran üniversitemiz il ve bölge tarımının gelişimine katkı sunmaktadır." dediği aktarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.