UNICEF'ten acil çağrı: Harekete geçilmeli

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake'in mülteci krizine ilişkin acil harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi.

UNICEF'ten acil çağrı: Harekete geçilmeli
UNICEF'ten acil çağrı: Harekete geçilmeli
GİRİŞ 04.09.2015 08:52 GÜNCELLEME 04.09.2015 08:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake'in Avrupa'daki göçmen çocuklar ve mülteci krizine ilişkin medyadaki görüntülerin son olmayacağını ve bu görüntülerin yaşanmaması için acil harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Avrupa'daki mülteci ve göçmen krizi giderek derinleşirken, UNICEF Genel Direktörü Lake, Avrupa'daki göçmen çocuklar ve mülteci kriziyle ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamasında göçmen çocuklarla ilgili görüntülere dünyanın şok olmasının yeterli olmayacağını belirten Lake, acilen harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Lake şunları kaydetti:

"Avrupa'daki mülteci ve sığınmacı krizinin giderek derinleştiği bu ortamda tüm dünya genelindeki sosyal medya ağlarında, televizyon ekranlarında ve gazetelerin ilk sayfalarında karşılaştığımız bu şok edici görüntüler son olmayacak."

Açıklamasına, "bu görüntülerin karşısında, dünyanın sadece şok olması yeterli değildir. Bu görüntülerin tekrar yaşanmaması için acilen harekete geçilmelidir" diyerek devam eden Lake, Avrupa'ya sığınmaya çalışan Suriyelilerin en az dörtte birinin çocuklardan oluştuğunu bildirdi.

2015'in ilk altı ayında 106 binden fazla çocuğun Avrupa'ya sığınma talebinde bulunduğunu belirten Lake, "ne zaman bu korkunç çatışmalar son bulursa ancak o zaman yaşanan bu dram sona erer" dedi.

Lake açıklamasında ayrıca Suriye'deki korkunç çatışmalar nedeniyle 2 milyon çocuğun ülkeden göç etmeye zorlandığını hatırlattı.

Bu arada, Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan 2 bin 500 kişiden fazla göçmen geçiş sırasında hayatını kaybetti veya kayboldu.

Lake, dramın sona erdirilmesi için şu tedbirlerin alınması çağrısında bulundu:

"1. Sağlık, gıda, psikososyal destek ve eğitim gibi temel hizmetlerin kesintisiz olarak sunulması yoluyla bu çocukların korunması ve ailelerin bir arada kalabilmeleri için mülteci ve sığınmacılara yeterli barınma imkanlarının sağlanması.

2. Yeterli sayıda ve gerekli eğitimleri almış çocuk koruma uzmanını görevlendirerek çocuklara ve ailelerine destek sağlanması.

3. Ailelerin ülkeler arası geçişi nedeniyle sadece denizlerde değil, karada da arama kurtarma faaliyetlerinin sürdürülmesi. Ayrıca göçmen ve mülteci çocukların ihmal ve istismardan korunması için gereken her türlü çabanın gösterilmesi.

4. Söz konusu çocuklarla ilgili alınan tüm kararlarda ve iltica taleplerinin değerlendirilmesinde öncelikli olarak çocukların yüksek yararının gözetilmesi."

YORUMLAR 7
  • 1965 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD Ve AVRUPA Kurumlarının Hepsi Terör Destekçisidir,İşleri Mikrop Saçmak.
    Cevapla
  • TALHA 8 yıl önce Şikayet Et
    göçlerin önlenmesini istiyorsanız onların memleketlerinden çıkın gidin,teröristler sizi petrolcüler altıncılar sizi,kılıktan çıkmış insan görünümlü yaratıklar
    Cevapla
  • merhamet 8 yıl önce Şikayet Et
    Gunaydın Eurupa Yada Dunyacocuk kurumu ziz Orda Hawa 4senedir Insanlar sieriyede kadlediyorlar bide cikmış sahteker biz yardim etmeklazim deyib insanlari nekadar uzdünü hic görmüyorlar bu tars eurupali oldumhalde hic beklemedim ama annadimErdogan neden Medeniyet insanlar wişdanlari kurumuş
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan boş keseden harcayım alem yaparak ekonomisini batırdı. Tüm Ab ülkeleri tüm hristiyan milletleri birlik oldu kurtardı. İş müslümana gelince nefes dahi almasını istemiyorlar....
    Cevapla
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    he he he
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!