Rus uçaklarına karşı NATO angajmanı!

NATO Türkiye'nin hava savunma sistemine katkı amacıyla Suriye sınırına uçaklar yollayacak. İhlal halinde NATO angajmanı geçerli olacak.

Rus uçaklarına karşı NATO angajmanı!
Rus uçaklarına karşı NATO angajmanı!
GİRİŞ 24.12.2015 13:25 GÜNCELLEME 25.12.2015 08:02
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

NATO yetkilileri, gönderilecek uçakların NATO angajmanına göre hareket edeceğini altını çizerek vurguladı. Yetkililer, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından Türkiye'nin başvurusu üzerine kararın alındığını vurguladı. NATO yetkilileri, "bu tür bir olayın bir daha gerçekleşmemesi için, sınırda görev yapacak uçakların NATO angajmanının" geçerli olacağını kaydetti.

NELER GELECEK?

Türkiye'nin hava savunmasına katkı başlığı altında Türkiye'ye ne tur ve kaç adet uçak gönderileceğini, bu katkı kapsamında hava savunma sistemlerinin bulunup bulunmadığı konusu henüz netlik kazanmadı. Türkiye'ye erken uyarı ve devriye uçağı (AWACS) ve avcı uçakları yollanması planlar arasında... Bunlara ek olarak, Doğu Akdeniz'e daha fazla deniz gücü, deniz devriye uçağı gönderileceği kaydediliyor.

KAYNAK: AYDINLIK
YORUMLAR 51
  • Sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Banane amerikadan
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kurtar bizi natoo. koru bizi nato.
    Cevapla
  • cabbar 8 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK MİLLETİ uyanık olsun.BUNDA APAÇIK bir oyun var.Nato mato herşey ayak.OYUNA GELME TÜRKİYE.ATATÜRK olaydı bunların oyununu hemen boşa çıkarırdı.
    Cevapla
  • Hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Nato eşittir ingiliz ve abd, bu işte var bir zurnalık, devriye aran pilotlar neyin peşinde ! Durduk yere siz biryere gitmezsiniz bırakın bizim nato üyeliğini bahane etmeyi
    Cevapla
  • gok cukur 8 yıl önce Şikayet Et
    ne angajmani kardesim?amerika ile rusya anlasmis durumda.yanlarinda iran.daes zaten piyon cekil diyorlar cekiliyor.hucum diyorlar hucum ediyor.zaten onlar kurdu destekliyorlar..bunu bilmeyen var mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı