Katliamın yapıldığı bölgeye yeni hava saldırısı!

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in Hiş beldesini hedef alan hava saldırısında 10 sivil hayatını kaybetti.

Katliamın yapıldığı bölgeye yeni hava saldırısı!
Katliamın yapıldığı bölgeye yeni hava saldırısı!
GİRİŞ 07.04.2017 12:06 GÜNCELLEME 07.04.2017 13:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in Hiş beldesine düzenlenen hava saldırısında 10 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Beldedeki sivil savunma yetkililerinden Muhammed Zikra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rus savaş uçağı olduğunu tahmin ettiğimiz bir savaş uçağı İdlib'in Maarret en- Numan ilçesine bağlı Hiş beldesinde yerleşim yerini bombaladı." dedi.

Bombardımanda 10 sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden Zikra, yaralılar arasında Han Şeyhun'a yönelik kimyasal saldırının ardından Hiş'e sığınan siviller de bulunduğunu aktardı.

Sivil savunma ekiplerinin, yıkılan evlerin enkazı altında kalanları arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Zikra, yaralıların beldedeki hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Beşşar Esed rejimi, 4 Nisan Salı günü İdlib ilinde bulunan Han Şeyhun'u kimyasal gaz içeren bombalarla hedef almıştı.Saldırıda, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu yaklaşık 100 sivil hayatını kaybetmiş, 500 sivil de kimyasal maddeden etkilenmişti.

Han Şeyhun'da yaşayan on binlerce kişi, kimyasal gazların bölgeye yayılması ve yeni zehirlenme tehlikesine karşı evlerini terk etmişti.

YORUMLAR 14
  • şahap 7 yıl önce Şikayet Et
    gazıda ruslar atmıştır kesin nasıl ıraktakileri abd attğı gibi eğer abd ve rus halkı hükümetlerine ayar verip askerlerini ortadoğundan çekmesse büyük felakete hazır olsunlar...
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hareketler ;Ahir zamanın en büyük komutanı olacak Hz.Mehdinin gelişini çabuklaştırır..azgınlaşan ;islam düşmanı insanoğlu yüzünden Dünya artık miyadını dolduruyor?
    Cevapla
  • kosovali_prizren 7 yıl önce Şikayet Et
    olan gariban suriyelilere oluyor rusya ile abd bulmişlar beleş poligon üldür nekadar istersen hesap mi verecekler gavurlar kendilerin güclerini deneylar
    Cevapla
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl birleşmiş devletlerdirki 2 ülke karşı diye esede bişey yapamayıyorar,bu kan emiciyi artık dünyadan yok atma zamanı geldi,geçiyorda,RABBİM sen müslümanları ıslah eyleki birlik olsunlar,bu zalimlere boyun eğmesinler,katledilmesinler,bu gafletten uyansınlar.
    Cevapla
  • Ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    Esat teröristse george bouch, obama, tramp ve putin hepsi azılı terörist olarak değerlendirilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi