Haşdi Şabi kontrolden çıktı! Anlaşmayı bozdular

Şii birliklerden oluşan Haşdi Şabi, Şincar çevresinde operasyon yapmaya başladı. Barzani yönetimi ise bu operasyona şiddetle karşı çıkıyor.

Haşdi Şabi kontrolden çıktı! Anlaşmayı bozdular
Haşdi Şabi kontrolden çıktı! Anlaşmayı bozdular
GİRİŞ 29.05.2017 19:58 GÜNCELLEME 29.05.2017 21:52
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Irak'ta, İran destekli Şii Milis gücü Haşdi Şabi'nin Sincar'ın çevresinde köylerde bağımsız operasyon yapıp Suriye sınırına ulaşması Bölgesel Kürt yönetimini kızdırdı.

"HAŞDİ ŞABİ'NİN TEK BAŞINA SİNCAR BÖLGESİNDE OPERASYON YAPMASI KABUL EDİLEMEZ"

Peşmerge Güçleri Sincar Cephesi Komutanı Serbest Lezgin, Haşdi Şabi güçlerinin tek taraflı olarak Sincar bölgesinde operasyon başlatmasının Erbil ile Bağdat arasındaki askeri anlaşmanın ihlali anlamına geldiğini ve kabul edilemez olduğunu açıkladı.

HAŞDİ ŞABİ SURİYE SINIRINA ULAŞTI

Irak'ta peşmergelerin DEAŞ ile mücadelesi Musul'da yoğunluk kazanırken, İran destekli Şii Milis gücü Haşdi Şabi'nin Sincar'ın çevresindeki köylerde bağımsız operasyon yaparak bazı köyleri DEAŞ'tan alıp Suriye sınırına ulaştığı belirtildi.

HAŞDİ ŞABİ ANLAŞMAYI BOZDU

Erbil merkezli uydudan yayın yapan K24 Televizyonu'nun haberine göre, Haşdi Şabi, Erbil ile Bağdat arasında varılan anlaşmayı bozarak tek taraflı Sincar çevresinde DEAŞ'ın denetimindeki bölgelere operasyon başlattı. Sincar bölgesindeki Keyrawan ilçesini DEAŞ’ten alan Şii güçler operasyonlarını genişleterek Suriye sınırına vardıklarını duyurdu.

İbadi'den Haşdi Şabi açıklaması

Haşdi Şabi Sözcüsü Hadi el Amiri, Musul’un batısında yürüttükleri operasyonlar kapsamında Keyrawan ilçesini aldıktan sonra Giruzêr ilçesinin batısındaki Faro ve Wadi Midar köylerini ele geçirerek Suriye sınırına yetiştiklerini söyledi.

SİNCAR PKK'NIN YENİ KANDİLİ VE TÜRKİYE'NİN GÖZÜ ÜSTLERİNDE

PKK'nın "yeni Kandili" olarak nitelenen Sincar'a Türkiye de hava harekatı düzenlemişti ve harekatların sürebileceği yönünde değerlendirmeler vardı.

Öte yandan Barzani yönetimi de, PKK'nın Sincar'daki varlığından rahatsızlık duyarken, zaman zaman bölgede çatışmalar da yaşanmaya devam ediyor.

YORUMLAR 45
  • Edirneli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya rabbi şu Irak Suriye denen şer yuvası beldeler helak olsada Müslümanı Hristiyanı Yahudisi dinsizi imansizi başta bizler olmak üzere bütün dünya insanlık rahat bir nefes alsa bu teröristlerden kurtulsa.
    Cevapla
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    ve var olan malzemelerin bölgeleri tanıyan uzaktakilerin durumu bölgeyi istedikleri şekle sokmaya çabaları neticede görünüyor.
    Cevapla
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    bütün yaşananlar bölgede malzemenin bolluğundan ırk ve mezhep mevzuatlarına çok önem verip, kökeni inançlara dayandırılıp özünde ,inançlarının kitaplarında neler yazdığını bilmemelerinden .
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    yanı hasdı sabı pkkdan ıyıdır bızım ıcın sakıncası yok pkk olacagına hasdı sabı olsun aynı bolgede ıkı cambaz aynı ıpte oynamaz ya hasdı sabı saldırır pkkya ya pkk saldırır hasdı sabıye bızım ısımıze gelır
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    ha pkk ha haşti şebelek aynı türkiye yine buraları bombalamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar