Kerkük'te hayat normale dönüyor

İşgalin sona erdiği Kerkük’te hayat normale dönüyor. Erbil ve Süleymaniye’ye giden Kürtler de geri döndü.

GİRİŞ 18.10.2017 06:59 GÜNCELLEME 18.10.2017 10:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Necmeddin Kerim’in yerine vekaleten göreve atanan yeni Vali Rakan Said’in çağrısı üzerine kamu çalışanları dün sabah yeniden iş başı yaparken, okullar da kapılarını öğrencilere açtı.

Kerkük kent merkezinin güvenliği federal polis güçleri tarafından sağlanıyor. Çatışma ihtimali nedeniyle önceki gün Kerkük’ü terk ederek Erbil ve Süleymaniye’ye kaçan Kürt aileler de yeniden evlerine dönmeye başladı.

Sivillerin Kerkük’e dönüşlerinde kent girişindeki kontrol noktalarında yer yer izdiham oluştu. Konvoydaki kişilerden Ako Reşit, asılsız söylentiler nedeniyle Kerkük’ten ayrıldıklarını belirterek, “Biz istemeden kentimizi terk ettik. Başımızdaki siyasilerin yaptıkları açıklamalar bizi korkuttu. Ordunun kente girip herkese zarar vereceğini söylediler” dedi.

Ali İsmail adlı bir başkası ise “Biz bu hallere düşmeyi hak eden insanlar değiliz ve olmamalıydık. Ne yazık ki kentini terk eden insanlar siyasilerin ve liderlerinin hatalarının kurbanı oldular” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 6
  • wersace 6 yıl önce Şikayet Et
    mesele Kerküklü türkler dönebildi mi
    Cevapla
  • yolcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden kaçtınız ki?...
    Cevapla
  • Zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    Madem Liderlerinin kurbanları oldular ne diye zamanında dirayetli olupda referandumda oy kullanmayı reddetmediler ? Barzani kazanmış olsaydı ozaman sokaklarda kutlama yapacaklardı muhtemelen.
    Cevapla
  • ttfvol 6 yıl önce Şikayet Et
    kaçarken fistanda giymiştir bunlar...
    Cevapla
  • Biri 6 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılara bakın. Referandumda evet oyu veren bu kaçan kişilerdi. Şimdi geri dönüyorlar birkaç yıl sonra emellerini tekrar gerçekleştirmeye çalışacaklar. Almayın bunları kente öldürün gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak