Osmaniye

"En uzun resim sergisi" ile rekor hedefliyorlar

11:27 12 Nisan 2016 1 Yorum Var
"En uzun resim sergisi" ile rekor hedefliyorlar

MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenleri tarafından hazırlanan "Rekora Gidiyoruz Projesi" kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve 4 ülkeden binlerce çocuk ve gencin yaptığı resimlerle 25 Mayıs'ta "en uzun açık hava resim sergisi" açılması planlanıyor.

"Dünya Çocuk Rekorları"na girilmesi hedeflenen sergi için bugüne kadar 100 bine yakın resim gönderildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Borsası tarafından desteklenen proje için Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra İngiltere, ABD, Avusturya ve Almanya'dan çok sayıda öğrencinin resim yaptığını söyledi.

Hazırlıkların devam ettiğini ve şu ana kadar gönderilen resimlerle 40 kilometre uzunluğunda sergi açılabileceğini belirten Cömert, şöyle konuştu:

"Resim öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle dünyanın en uzun sergisini açmak istiyoruz. Binlerce öğrenci, resimleriyle rekorumuza destek veriyor. Projedeki amacımız, öğrencilerinin diğer okul ve şehirlerde yaşayan çocuklarla, başka ülkelerde yaşayan öğrencilerle kaynaşması, ortak işler yapabilme becerisi kazanmasının yanında 'ben' duyguları yerine 'biz' duygularını arttırmasını sağlamaktır. 18 yaşa kadar olan çocuklarımızın yapmış olduğu resimleri birleştirerek rekor denemesi yapacağız."

Cömert, hazırlıkları süren sergiyi 25 Mayıs'ta açacaklarını kaydetti.

- Sosyal medyadan iletişime geçtiler

Proje koordinatörü ve görsel sanatlar öğretmeni Mustafa Önem de Kadirli, Türkiye ve dünya çocuklarını duygu ve düşünce alanında birleştirmek amacıyla yaptıkları çalışmayı başarıyla tamamlayacaklarına inandığını söyledi.

Çalışmayı geçen yıl ekim ayında başlattıklarını ve sosyal medya aracılığıyla genişlettiklerini dile getiren Önem, şöyle devam etti:

"Çağrımız olumlu yanıt buldu. Yurt genelinden 30 ilden 80 farklı okuldan resimler geldi. Ayrıca İngiltere, ABD, Avusturya ve Almanya'dan da çok sayıda resim gönderildi. Kadirli'de bulunan 102 okulun hepsi de projeye katılıyor. Dünyanın en uzun açık hava resim sergisini Kadirli'de açmak istiyoruz. Şu an bize gelen resim sayısı 100 bine ulaşmak üzere. Projemiz devam ediyor, 18 yaş altı herkesi destek vermeye bekliyoruz. İlçemizi ve ülkemizi sanatsal bir çalışmayla dünyaya duyuracağız."

Önem, gelen resimleri sergi açılana kadar muhafaza etmek için özel hassasiyet gösterdiklerini aktararak, kutulara konulan resimlerin okuldaki özel bir alanda saklandığını bildirdi.

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ülkü Kuru, birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk mesajı vermek için böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Sena Gül de resimlerle rekor kırmayı istediklerini ifade etti.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • KADRES 7 yıl önce Şikayet Et
    rekora destek olan herkese teşekkür ederiz
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.