Osmaniye

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı

17:55 07 Mart 2017
Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı törenle kutlandı.

Kutlamalar, Hükümet Konağı bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Büstüne çelenk sunulmasıyla başladı.

Çevre il ve ilçelerden gelen Kuvayi Milliye temsilcilerinin Andırın Caddesi'nde, Düziçi Kaymakamı ve Kadirli Kaymakam Vekili Mustafa Koç ile protokol tarafından çiçek verilerek karşılanmasının ardından kutlamalara stadyumda devam edildi.

Osmaniye Valisi Kerem Al, Kaymakam Vekili Koç, Garnizon Komutanı Personel Albay Aladdin Eşsiz ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan, törene katılanların bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kadirli'nin düşman işgalinden kurtulmasını 97 yıldır sevinç ve coşku ile kutladıklarını söyledi.

Kadirli'nin üzerine 7 Mart günü istiklal güneşinin şafağının söktüğünü ifade eden Tarhan, şunları söyledi:

"Tufan Paşa'nın görkemli bir şekilde Kadirli'ye gövde gösterisi yaparak girmesi, ilçenin 1 Nisan 1920 tarihinde bombalanmasına yol açtı. Bu saldırıda Kadirli, 12 şehit vermiştir. Milli mücadelede şehirleri bombalanan tek yer olarak Kadirli, milli mücadele tarihine geçmiştir. Bu aziz ve necip millet geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bizi biz yapan milli ve manevi değerlerine ne pahasına olursa olsun gözünü kırpmadan sahip çıkacaktır. "

Kutlamalara katılan Afşin Ashab-ı Keyf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, 7 Uyurları temsilen giydikleri kıyafetleri ve yanlarında gezdirdikleri köpekleriyle (Kıtmir) ilgi gördü.

Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı, Kadirli Bisiklet Kulübünün gösterilerinin yanı sıra halk oyunları ve davul gösteriler sunuldu. Törende, ilçe genelinde düzenlenen ödüllü şiir, resim, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye girenlere hediyeleri verildi, geçit töreni yapıldı.

Törene, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Milletvekili Ruhi Ersoy, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, resmi kurum ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.