Osmaniye

Osmaniye sektörler arası işbirliği toplantısı

15:31 16 Şubat 2018
Osmaniye sektörler arası işbirliği toplantısı

Osmaniye'de Acil Obstetrik Bakım Programı kapsamında, sektörler arası işbirliği toplantısı düzenlendi.

Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, anne ve bebek ölümlerini azaltmada en etkili programların başında Acil Obstetrik Bakım Programı'nın geldiğini söyledi.

Program kapsamında, yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesinin hedeflendiğini ifade eden Öznavruz, şunları kaydetti:

"Acil obstetrik bakım (AOB) gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne vefetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Anne ve bebek ölümlerini azaltmaya yönelik, hizmet içi ve halk eğitimlerinden olan özellikle gebe bilgilendirme sınıfı eğitimleri ve sektörler arası işbirliği önemlidir. Bu anlamda toplantımızın faydalı olacağına inanıyorum."

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ekrem Boran, İl Müftü Yardımcısı Muhammet Değirmenci, Osmaniye Belediyesi Alo Doğum Hattı sorumlusu Yüksel Demir ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.