Osmaniye

25 yıldır Türkiye’de kaçak yaşayan Rumen geline vatandaşlık yolu açıldı

10:43 03 Mayıs 2021 3 Yorum Var
25 yıldır Türkiye’de kaçak yaşayan Rumen geline vatandaşlık yolu açıldı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kaçak olarak yaşayan 3 çocuk annesi Rumen uyruklu Ramona İkanç'a, 2 yıllık geçici oturma izni verilerek vatandaşlık yolu açıldı.

1995 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Gazi İkanç ile tanışan Ramona İkanç aynı yıl evlenmeye karar vererek Türkiye’ye geldi. Gazi İkanç ile nikah masasına oturup resmi evlilik yapan Ramona İkanç Kadirli ilçesine bağlı Azaplı köyüne yerleşti. O dönemki bazı imkansızlıklardan dolayı oturum izni ve vatandaşlık gibi işlemlere başvuramayan Ramona İkanç Türkiye’de 3 çocuk dünyaya getirdi. Şu anda 50 yaşında olan ve aradan geçen zaman içerisinde kaçak şekilde yaşamanın zorluklarını yaşayan Ramona İkanç ne hastaneye gidebiliyor ne de resmi bir işlem yapabiliyordu.

Ramona İkanç’ın yaşadığı dramını anlatan haberlerinin medyada yer almasının harekete geçen Osmaniye İl Göç İdaresi Müdürlüğü Ramona’nın durumunu araştırarak yapılan işlemlerin ardından 2 yıl geçerli “İnsani ikamet izin belgesi” verildi.

Ramona İkanç 2 yıl sürenin sonunda yapacağı pasaport işlemlerinin ardından Türk vatandaşlığı için başvurabilecek. 25 yıldır devam eden kaçak yaşantısı son bulan Ramona İkanç çok mutlu olduğunu belirterek, “Türkiye’yi çok seviyorum. Burada 3 çocuk doğurdum. Bir çocuğum şu anda askerde. 2 yıl oturum izni aldım. Daha sonra Türk vatandaşlığına geçeceğim. Bana yardım eden tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum. Çok ilgilendiler” dedi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Özlem 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim yeğenim de aynı durumu yaşıyor, annesi abimle evlendi çocuk da Türkiyeye geldi, yıllardır muhtarliktan tutun da cimer'e kadar basvurmadigimiz yer kalmadı... Çocuğun nüfus cüzdanı yok ikametgah istendi o da yok, nüfus cüzdanı yok diye vermiyorlar, anne tc vatandaşı ama çocuk ne sigortalı bir işe girebiliyor ne hayatını kurabiliyor ... Lütfen bu konuda bize de yardımcı olun...
    Cevapla
  • eyüp 2 yıl önce Şikayet Et
    Medyaya çıkmadan sesini duyurmadan hiç bir memur kılını kıpırtdatmıyor. O şahıs defalarca kadirli Nüfus müdürlüğüne, kaymakanlığına gitti. her defasında baştan savılıp geri gönderildi. Ne vakit medyaya düştü. Aynı memur ve bürokratlar geçici oturum belgesi vermişler hemen. Önceden neredeydiniz.
    Cevapla
  • Memur 2 yıl önce Şikayet Et
    siz kendinizi haklı zannediyorsunuz, fakat bir sıkıntı var , bu işler memuru aşmaktadır, t.c vatandaşlığına geçiş işlemleri Bakanlığa aittir. Doğruyu öğrenmeden karar verirseniz ,hata yaparsınız.
  • emin gündoğdu 2 yıl önce Şikayet Et
    geç kalınmış kardeşim,hakkınız olanı alamamışsınız ,yazık yazık .türkiye gibi güçlü bir devlette olmaz böyleşeyler demekki sahibin yok kardeşim
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.