En hızlı BMW M5, Türkiye için tarih verdi

BMW, bugüne kadar ürettiği en güçlü ve performanslı seri üretim modeli olan yeni BMW M5 CS’i, yılın ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye’de yollarla buluşturmaya hazırlanıyor.

En hızlı BMW M5, Türkiye için tarih verdi
En hızlı BMW M5, Türkiye için tarih verdi
GİRİŞ 04.02.2021 14:16 GÜNCELLEME 05.02.2021 10:29

Borusan Otomotiv, BMW M ailesinin üç yeni modelini Türkiye yollarına çıkarmaya hazır olduğunu duyurdu.

Hızlı ve lüks otomobillerin markası BMW, 2021 yılında Türkiye’ye yeni sprinterı ile tanıştıracak. BMW, bugüne kadar ürettiği en güçlü ve performanslı seri üretim modeli olan yeni BMW M5 CS'i; 635 beygir gücündeki motoru ve nefes kesici sürüş deneyimiyle yılın ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye’deki vitrinine yerleştirecek.

Yeni M5 CS, 635 hp güç ve 750 nm tork ile ile M ailesinin şampiyonu.

Yeni BMW M5 CS, M model ailesinin en tepe noktasında konumlanıyor. Yeni BMW M5 CS modelinin sınırlı sayıda üretileceği açıklandı.

Yeni BMW M5 CS’in 4.4 litrelik TwinPower V8 motoru, 6000 devirde 635 bg güç ve 1800-5950 devir aralığında 750 Nm tork üretiyor. Bu rakamlar onu BMW M tarihinin en güçlü modeli ünvanına layık görüyor.

Drivelogic sekiz ileri M Steptronic şanzıman ve M xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi yeni BMW M5 CS’in muazzam gücünü yola aktarıyor. Sistem rafine bir sürüş performansı arzu edenlere yönelik olarak yalnızca arkadan itiş moduna da sahip.

Mühendisler yeni BMW M5 CS’e diyet yaptırdı

Yeni BMW M5 CS, M5 Competition’a göre yaklaşık 70 kilogram daha hafif. Şampiyonun 0-100 km/s hızlanması diyetin de etkisiyle yalnızca 3 saniye sürüyor. Elektronik olarak sınırlandırılan 305 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Teknik detayları...

Yeni BMW M5 CS’de
ön kaput,
dış ayna kapakları
arka rüzgarlık,
arka difüzör
M Power motor bölmesi kapağı
susturucu
karbon fiber takviyeli plastikten üretildi.

Yeni BMW M5 CS’in standart özellikleri arasında, M’e özgü heyecan verici bir sesle motorun devirlenmesini sağlayan paslanmaz çelikten üretilmiş dört çıkışlı spor egzoz sistemi yer alıyor.

Ayrıca kırmızı veya altın renginde tercih edilebilen kaliperlerle gelen M Karbon seramik frenler de yine standart olarak gelen özellikler arasında.

Şampiyonun ince detayları...

Yeni BMW M5 CS’deki M Carbon koltuklar siyah Merino deri kaplamalar Mugello Kırmızısı dekoratif dikişlere sahip.
Ön koltuklar için aydınlatmalı M5 logoları içeren entegre koltuk başlıkları, efsanevi Nürburgring pistinin silüetini yansıtıyor.
M Alcantara direksiyon simidinin üzerinde bulunan vites değiştirme kanatçıkları karbon fiberden üretilmiş.
Direksiyon simidinin kollarında kullanılan siyah krom kaplamalar ise Yeni BMW M5 CS’in sıra dışı performansına vurgu yapıyor.