Volkswagen ID.4 SUV modeli için hedefini açıkladı!

Volkswagen, elektrikli girişimlerinin en dikkat çekici ürünü olan ID.4'ten oldukça umutlu. Bu yıl içerisinde elektrikli modelden büyük bir başarı bekleyen Alman marka, aracın üretim sürecindeki ilk yılında 100.000 adet satacağını öngörüyor.

Volkswagen ID.4 SUV modeli için hedefini açıkladı!
Volkswagen ID.4 SUV modeli için hedefini açıkladı!
GİRİŞ 09.02.2021 09:44 GÜNCELLEME 09.02.2021 09:44

Bu satışların büyük bir kısmını Avrupa'da gerçekleştirecek üretici, kalan satışların Amerika ve Çin arasında bölüneceğini öne sürdü. İlerleyen yıllarda Çin pazarına daha fazla odaklanacak Volkswagen, dünyanın en çok elektrikli otomobil satılan bölgesindeki pastadan mahrum kalmak istemiyor.

Volkswagen'in MEB adını verdiği platformunu kullanan ID.4, bu elektrikli modüler altyapıyı kullanan ikinci model olması bakımından önem taşıyor. Platformun ilk üyesi ise geçtiğimiz Eylül ayında satışa sunulan ID.3 olmuştu.

Wolfsburglu üreticinin satış müdürü Klaus Zellmer: "ID.4 pek çok tüketiciyi elektrikli geleceğe teşvik edecek. Bu da bizim elimizi güçlendirecektir. Sadece bu yıl 100.000 adet kullanıcıya ID.4'lerini ulaştırmayı amaçlıyoruz." 

 Zellmer'ın ifadelerine göre şimdiden 17.000 adet ID.4 satışı gerçekleştiren üretici, bu sayının günden güne artacağına inanıyor.

Volkswagen ID.4, 52 kWh'lık bataryası ile 348 kilometre menzil sunabiliyor. Aracın 77 kWh'lık opsiyonel batarya seçeneği ise 522 kilometre menzile sahip. Alman markanın Zwickau'daki tesisinde üretilen model, ilerleyen günlerde özel versiyonlarına da kavuşacak.