Volvo ve Geely'den birleşme kararı

İsveçli lüks otomobil markası ile Çinli Geely birleşme kararı aldıklarını açıklayarak birleşme planları hakkındaki planlarını açıkladı. Yapılan açıklamada, şirket yapıları korunurken otomobillerde elektrifikasyon, otonom sürüş, bağlantı ve paylaşım alanlarında işlerin entegre edileceği kaydedildi.

Volvo ve Geely'den birleşme kararı
Volvo ve Geely'den birleşme kararı
GİRİŞ 25.02.2021 15:26 GÜNCELLEME 25.02.2021 17:00

Volvo ve Geely’den yapılan ortak açıklamada, şirket gruplarının geniş kapsamlı bir işbirliğine gidilerek, güçlü yanlarını daha da güçlendireceklerini duyurdular.

Volvo'nun sahibi Geely ile Çinli Tencent, güçlerini birleştirdi

Şirketlerin birleşmeden vazgeçerek, bağımsız kurumsal yapılarını koruyacaklarının belirtildiği açıklamada, elektrikli araç üretimi ve otonom sürüş konularında işbirliği yapacakları ifade edildi.

Opel'in LED farları konforlu bir görüş sunuyor


Volvo ve Geely 2020 yılının şubat ayında otomotiv sektöründe uluslararası bir grup olmak için bir birleşme planladıklarını duyurmuşlardı.

Volvo CEO’su Håkan Samuelsson, şirketlerin farklı seçeneklerini değerlendirdiğini ve iki farklı şirketin işbirliğine gitmesinin büyüme ve teknolojik uyumluluk için en iyi seçenek olduğunu söyledi.

Anlaşmaya göre, Geely ve Volvo teknolojik yeniliği yürütecek ve yüksek derecede otonom sürüş gibi alanlarda birleşecek.

Geely, Volvo’yu 2010 yılında Ford’dan satın almış ve satış rekorları kırmasına yardımcı olmuştu. Volvo ayrıca 2030 yılından itibaren sadece elektrikli araç üreteceğini açıklamıştı.