İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Uzman isim fırsatçılar için uyardı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil fiyatları ve piyasadaki gelişmelere ilişkin açıklamalarında bulundu. Aydın Erkoç, coronavirüs salgını ve normalleşme adımlarına da dikkat çekerek, "Araç almak isteyenlere kesinlikle şu anda araç almalarını tavsiye ederiz." dedi. Erkoç, otomobil alım-satımında gerçekleşen dolandırıcılık olaylarına karşı da vatandaşları uyardı.

GİRİŞ 04.03.2021 16:16 GÜNCELLEME 04.03.2021 18:03
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

İkinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik beklentisi Bahar mevsimine girilmesiyle birlikte yükseldi. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil piyasasındaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Aydın Erkoç, "Önümüzde Bahar ve yaz ayı var. Otomobil almayı düşünenlere bir an evvel almalarını tavsiye ederiz." dedi.

İkinci el otomobillerde fiyatlar yüzde 25 düştü, satışlar arttı

Sıfır otomobil satışları rekor kırdı, ikinci el araç pazarı da umutlandı

460 bin TL'ye aldığı sıfır otomobil hasarlı çıktı

İKİNCİ EL OTOMOBİL ALIRKEN BUNA DİKKAT!

Aykın Erkoç, vatandaşlara araç-alım satımıyla ilgili de uyarılarda bulundu. Erkoç, otomobillerin kurumsal ve tanıdık yerlerden alınması gerektiğine dikkat çekerek, "Mesleğin erbabı olmayan, vergi levhaları, oda kaydı, mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerden araç almasınlar. Çünkü bir sıkıntı yaşadıklarında federasyon olarak en azından bizim bunu takip etme, vatandaşlara yardımcı olma şansımız var." ifadelerini kullandı.

İkinci el otomobil ticaretine vergi geliyor

İNTERNET SİTELERİNDEKİ YANILTICI İLANLARA KARŞI UYARI

Erkoç, internet sitelerine verilen yanıltıcı ilanlara değinerek, "Kapora hırsızlığı, dolandırıcılığı yapanlar var. Araçları normal fiyatlarının altında gösterip insanları cazip hale getirip, aracı ucuzmuş gibi satmak istiyorlar. Buradan da kapora dolandırıcılığı yapıyorlar." diye konuştu.

KİLOMETRESİ DÜŞÜRÜLMÜŞ ARAÇLAR SATILIYOR

Erkoç, "Ağır hasarlı, pert kayıtlı araçları sağlam diye satıyorlar. Kilometresi düşürülmüş araçlar satılıyor. Bunun için kurumsal yerlerden, otomobil ticaret merkezlerinden kayıtlı esnaf ve galericilerden araç alınırsa bu konuda bir sıkıntı yaşandığında yardımcı oluruz." sözlerini kullandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 66
  • Fesih 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Bn de Bi aracım var satmak istiyorum ama güven olmadığı için satamıyorum bekliyorum
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bende almayı düşünüyorum ama bu firsatcilara parami vermemek icin bekliyorum nasıl fiyatlar yükseldiyse öylede inecek uygun zamanı bekleyelim firsatcilara kanmayalim
    Cevapla
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Galericiler den Allah bizi korusun , en tehlikelisi onlar
    Cevapla
  • İzmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce 50.000 TL'den 150.000 e çıkan fiyatları önlede öyle araba alma zamanı diye konuş. İyice saf bellediniz insanları yeter be.... Bırakın artık galericileri kollamayı, Elinizde kalacak o satamadığımız araçlar hala akıllanmıyıyorsunuz.
    Cevapla
  • suad 3 yıl önce Şikayet Et
    Almiyoruz. keser döner sap döner elbet sorulur bir gün hesabi. Allah helal kazanç isteyenin rizkina bereket versin inş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle