Ford Otosan'dan üretime ara verme kararı

Oyak Renault ve Tofaş'ın ardından Ford Otosan'dan da üretime ara verme kararı geldi. KAP'a yapılan açıklamada üretimin 1 hafta durdurulacağı bildirildi.

GİRİŞ 29.03.2021 09:58 GÜNCELLEME 29.03.2021 11:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Otomotivde yaşanan tedarik sıkıntısı devam ediyor.

Tüm dünyada devam eden tdarik krizi ülkemizde de önemli otomotiv fabrikalarının üretimlerini etkiliyor. Oyak Renault ve Tofaş'ın üretime ara vermesinin ardından bugün yapılan açıklamayla Ford Otosan'dan da benzer bir karar geldi. 

Ford'da çip krizi üretimi durdurdu

Ford Otosan parça tedariki sıkıntısı nedeniyle Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında 3-9 Nisan tarihleri arasında üretime altı gün ara vereceğini duyurdu.

Ford Otomotiv Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, 2020 yılı ilk çeyreğinden itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında birçok sektörün elektronik bileşenlere (mikroçip) artan talepleri nedeniyle, özellikle otomotiv sektöründe son yıllarda daha da yoğun kullanılmaya başlanan araç içi elektronik bileşenlerin tedarikinde sıkıntılar yaşandığı belirtildi.

Son dakika haberi: Volkswagen ve Ford'dan iş birliği! Türkiye'de üretecekler

Çip krizinde yeni gelişme! Türk devinden açıklama geldi... Ford ve Volvo'dan şoke eden haber

Açıklamada, şirketin ana ortağı Ford Motor Company'nin küresel tedarikçileri ile sorunun çözümüne ve ana üretim hatlarına öncelik vererek elektronik bileşenlere ait materyallerin verimli şekilde kullanmasını sağlamaya çalıştığı vurgulanarak, şirket olarak, tedarikçilerle birlikte gerekli planlamaların yapıldığı ve tedarik sıkıntısının olası etkilerinin en aza indirildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda, Kocaeli yerleşkemizde yer alan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızda mikroçip kullanımının yoğun olduğu bazı parçaların yurt dışından tedarikinde yaşanan kısıtlar nedeniyle üretime 3 Nisan 2021'den 9 Nisan 2021 tarihine kadar altı gün süreyle ara verilecektir. Kamuya açıklanan 2021 yılı üretim ve satış adet tahminlerimizi etkilemesi beklenmeyen söz konusu üretim duruşu süresince bakım ve üretim hatlarının yeni yatırımlara hazırlık amacıyla yeniden düzenlenmesi çalışmaları devam edecektir."

YORUMLAR 5
  • gsli 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes elindekine sahip çıksın,,ellerinde patlasın araçları
    Cevapla
  • Okuyucu 2 yıl önce Şikayet Et
    O resimdeki araçlar artık Türkiye'de üretilmiyor
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    çip üretmezsek yok olacağız
    Cevapla
  • Yavuz-02 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık eski günler yok, çip mip hikaye, fiyat arttırmayın indirime gidin alalım arabaları...
    Cevapla
  • pirana61 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yüksek fiyatlardaki arabalarınızı almıyoruz aldırtmıyoruz sonuna kadar devam isterseniz tümden kapatın fabrikalarınızı
    Cevapla