Elon Musk'ın Bitcoin hamlesi, Tesla'nın kazancını solladı

Elon Musk'ın şirketi Tesla kripto para biriminden, 2020'nin tamamında araba satışından elde ettiği kârdan fazlasını kazandı.

GİRİŞ 18.04.2021 16:33 GÜNCELLEME 18.04.2021 16:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kripto para biriminin fiyatı son 10 haftada yaklaşık olarak ikiye katlandı. Tesla, ocakta yaptığı Bitcoin yatırımından halihazırda bir milyar dolardan (yaklaşık 8 milyar TL) fazla para kazandı.

Elektrikli otomobil üreticisi, bu senenin başında kripto para biriminin 30 bin ila 40 bin dolar (yaklaşık 242 ile 323 bin TL) arasında işlem gördüğü dönemde nakit rezervinden 1,5 milyar dolar (yaklaşık 12 milyar TL) harcayarak yaklaşık 48 bin Bitcoin satın aldı.

Elon Musk açıkladı! Tesla, Bitcoin ile satılacak

O günden beri elde edilen kazançlar, şu anda Tesla'nın 2020'nin tamamında otomobil satarak elde ettiği 721 milyon dolarlık (yaklaşık 5,8 milyar TL) kârdan daha fazla.

Kripto para piyasasında deprem! Bitcoin yine salladı

BİTCOİN VARLIKLARINI ARTIRDILAR

Bitcoin'e halihazırda önemli oranda yatırım yapmış diğer şirketler arasında ödeme platformu Square ve yazılım firması Microstrategy de bulunuyor. Her ikisi de son aylarda, kısmen geçen yılki ekonomik çalkantı ve Bitcoin'in güvenli liman varlığı olarak artan itibarı nedeniyle, Bitcoin varlıklarını artırdı.

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE
YORUMLAR 10
  • Makaimoka mbbaba 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence olayın içine girmediginiz için böyle üst perdeden konusabiliyorsunuz. Kazanan her zaman belli degil işte burda =) merkeziyetsiz bir 2.5 trilyon doların döndüğü bir sisteme ponzi derseniz bazı şeyleri geriden takip etmiş olup hayatında çok bisey de değişmeyecek zaten. Ama bu kadar büyük bir paradan nasiplenen bir cok Türk oyuncu var. Ve dakikalar için de milyonlar, binler, yüzler kazanan kişiler var. Benim kumarım bu kadar diyip yaşayan çok insan var bu memlekette. Bilginiz de olsun.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    dijital para enson tavuk ve inek çiftliği vakasina donmese iyi..erken kaçan kurtulur gibi..kalanlarin zarari cok buyuk olacak gibi..birden kripto paralarin işlemi kapandi dense ne yapacak yatiranlar..kime şikayet edecek ne hakla..Hiç...
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto yahudi "Keriz silkeledi" Bu şeytan uşağının yönlendirmesiyle hareket eden deccal kuklaları umarım çok zarar etmiştir. Size bal gibi kriptodan mis gibi kripto kazığı. Afiyet olsun.
    Cevapla
  • Türkiye Sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    bende almam elin gevurunu niye zengin edeyim yerli arabayı TL ile tercih ediyorum.İnşaallah alacam bekliyorum
    Cevapla
  • sdt 2 yıl önce Şikayet Et
    bunun borsayla alakası yok bence.borsada iş yapanlara ortak oluyorsun, zararı da kârı da senin,ama bunda manipülasyon çok ve kazanan taraf belli,o yüzden sıkıntılı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle