İnan Kıraç, geleceğin hamlesini anlayamadı! TOGG'a ilginç eleştiri!

Sağlık nedeniyle yerli otomobil TOGG ortaklığından çekildikten sonra İnan Kıraç'tan yerli otomobil ile ilgili 'anlamsız' bir eleştiri geldi.

GİRİŞ 30.06.2021 15:42 GÜNCELLEME 30.06.2021 16:18
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu ilk kez duyurulduğunda "beş babayiğit" tabirini sık sık kullanmaya başlamıştık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeleri ile elini taşın altına sokmaya hazır bu "beş babayiğidin" içerisinde bulunan İnan Kıraç ve KÖK Holding, TOGG'un sermaye artırımı ile birlikte ortaklıktan çekilmişti.

İnan Kıraç

TOGG'un yerli kokpit tasarımı ve üretimi Kocaeli'ndenTOGG'un yerli kokpit tasarımı ve üretimi Kocaeli'nden

Yerli lityum pili Türkiye'nin otomobili TOGG’a yetişecekYerli lityum pili Türkiye'nin otomobili TOGG’a yetişecek

Yerli otomobil TOGG'da önemli gelişme! Faaliyete geçtiYerli otomobil TOGG'da önemli gelişme! Faaliyete geçti

Dünya Gazetesi'nden Vahap Munyar'a konuşan Kıraç, projeden ayrıldıktan sonra TOGG ilginç bir eleştiri yöneltti.

Uzmanların ısrarla geleceğin elektrikli otomobillerde olduğunu söylediği bu günlerde, Türkiye hem aracıyla hem de altyapısıyla geleceğe hazırlanırken Kıraç, Türkiye'nin elektrikli otomobil üretmesini zamansız buldu. Kıraç, TOGG'un elektrikli olmasının bir problem yaratacağını söyleyerek  "Elektrikli otomobil Türkiye için erken. En az 20 yılı var. Bir kere bataryalar çok ağır. Örneğin elektrikli otobüsümüze koyduğumuz batarya 3.5 tonu buluyor. Ayrıca, İstanbul’dan Ankara’ya giderken 300 kilometre sonra şarj ihtiyacı duyacaksınız. En az 1 saat sürecek." açıklamasında bulundu.

Yerli otomobil TOGG, sermayesi en yüksek otomotiv şirketi olduYerli otomobil TOGG, sermayesi en yüksek otomotiv şirketi oldu

NEDEN ELEKTRİKLİ?
Günümüzde otomobil firmaları artık bir bir elektrikli modeller üretiyor ve bir çoğu artık bir otomotiv şirketi olmak yerine bir teknoloji şirketi olma yönünde değişiyor. Tüm dünyada trendler bu yöndeyken Türkiye'nin içten yanmalı bir motora sahip otomobil üretmesi beklenemezdi. 
TOGG projesinin 2023 itibariyle ilk meyvelerini vermesi bekleniyor. Herkes kabul etti ki artık gelecek elektrikli otomobillerin. Zaten bir çok ülkede bu yönde düzenlemeleri bir bir hayata geçirmeye başladı. Avrupa'daki markaların çoğu 2030 yılından sonra sadece elektrikli araç üreteceklerini açıkladı. Sonuç olarak bu açıklamalarına bakılırsa TOGG için doğru bir tercih yapıldığını söyleyebiliriz.

TOGG'DA 4 BİN 300 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Bu arada, TOGG, 846 milyon 774 bin TL sermaye artırımına giderek 996 milyon 774 TL ile Türkiye'de ödenmiş sermayesi en yüksek otomotiv şirketi olurken, bunu hedeflediği tarihten bir yıl önce gerçekleştirdi.

İLK SERİ ÜRETİM 2022'DE BANTTAN İNECEK

Çalışanlarının en az yüzde 30'u kadınlardan oluşacak tesiste, üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak, 2025'te yüzde 68'e kadar ulaşacak.

TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor. 15 yılda 22 milyar TL'lik yatırımla yıllık ortalama 175 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşacak tesiste, 2032 yılına kadar toplamda 1 milyon aracın bantlardan indirilmesi planlanıyor.

TEDARİKÇİLERİN TAMAMI SEÇİLDİ

Dünyadaki 10 küresel şirketle iş birliği yapma konusunda gizlilik anlaşması yapılırken, TOGG'un ilk araç için tedarikçi seçimlerinin yüzde 100'ü tamamlandı.

Bunların yüzde 75'i Türkiye'den, yüzde 25'i ise Avrupa ve Asya'dan farklı şirketlerden oluşuyor.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 146
  • Lokman 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten biliyorduk bu adamın bu işe girerken ki amacını. Yapmak değil yıkmak ti. Koç başı ya da Truva atı. Milletçe bu adamlara haddini bildirmeliyiz! Karsan , Peugeot, Citroen grubunu boykot etmeli,bunun kayınçolari Koç lari da unutmamalıyız.
    Cevapla
  • ismailbey 2 yıl önce Şikayet Et
    artık vadesi geçmişlerin hesaba dahil olmasına gerek yok senartık kendi vaktinde konuşursun artık sizin döneminiz tarih oldu sana güle gele ...
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş. Çok tehlikeli bir adam, milli değil. İsrailin en önemli adamı. Çok sevindim.
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı? Tabiki hayır. Hangi mason devlet ve ülke yararına bişey olsun ister ki bu dinazor istesin. Biz yapacaz sizde kuduracaksınız
    Cevapla
  • Tamer Danacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Gölge etmeyin yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle