Alman gazetesinden yerli otomobil TOGG için dikkat çeken yorum

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Türk otomobil endüstrisinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından sonra küresel konumunu güçlendirmeye çalıştığını kaydetti.

Alman gazetesinden yerli otomobil TOGG için dikkat çeken yorum
Alman gazetesinden yerli otomobil TOGG için dikkat çeken yorum
GİRİŞ 10.07.2021 16:10 GÜNCELLEME 10.07.2021 16:10
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung, “Türkiye sollama şeridine geçmek istiyor” başlığıyla verdiği haberde, Türkiye’deki elektrikli araçlar ve ekolojik elektrik sektörüne dikkati çekti.

Alman medyasının gündemi TOGG: Tesla ve VW'ye rakip mi olacak?Alman medyasının gündemi TOGG: Tesla ve VW'ye rakip mi olacak?

3 dev şirketten yerli otomobil TOGG adımı!3 dev şirketten yerli otomobil TOGG adımı!

"Ülkenin otomobil endüstrisi Kovid-19’dan sonra küresel konumunu güçlendirmeye çalışıyor.” ifadesinin kullanıldığı haberde, Türk otomobil üreticilerinin, geçen yılki rakamları iyi olmasa da, 250 bin kişiye güvenli iş imkanı sunan en önemli ihracat sektörünün iyimserliğinin devam ettiği aktarıldı.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik’in, tüm zorluklara rağmen bu yıl 2019 seviyesine tekrar ulaşılacağını söylediğine yer verilen haberde Çelik'in "büyüme hedeflerini daha ileride gördüğü, dünyanın en büyük 10 otomobil üreticisi arasına girmek istedikleri" açıklaması hatırlatıldı.

Haberde, bunun reçetesinin ise “kendini kanıtlayan içten yanmalı teknolojiyi koruyarak hızla yeni elektrik teknolojiye geçmek" olduğu belirtildi.

Türkiye'nin mevcut durumda yaklaşık 1,3 milyon araçla üretim istatistiklerinde Fransa'nın arkasında, Çekya'nın önünde 14. sırada yer aldığı ifade edilen haberde, "büyüklerin" bulunduğu ilk 10 arasında yer almak için üretimin yarı yarıya artırılarak bu sayının yılda iki milyona çıkarılması gerektiği anımsatılırken OİB Başkanı Çelik’in de bunu gerçekleştirilebileceğine inandığı aktarıldı.

Haberde "Çelik, Türkiye’de 2017 yılında yaklaşık 1,7 milyon otomobil üretildiğini ve ülkede çok sayıda firmanın üretim yaptığına işaret etti. 14 marka araç üretiminde bulunuyor. E-mobilite Türk otomobil sektörüne ivme kazandıracak. 2020’li yılların ortasına kadar üretim kapasitesi 2,4 milyon otomobile çıkartılabilecek" ifadeleri yer aldı.

Türkiye’de iki büyük projenin önemli olduğuna işaret edilen haberde, 5 Türk şirketinin 3 milyar avroyu aşan yatırım ve hükümetin desteğiyle 2018 yılında TOGG'u hayata geçirdiği belirtildi.

TOGG’un, ilk elektrikli SUV'u gelecek yılın sonunda piyasaya sürmeyi planladığı anımsatılırken Ford Otosan’ın da yeni elektrikli araçlar geliştirmek için 2 milyar dolar harcadığı belirtildi.

YORUMLAR 47
  • Uysal 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel türkiye bir araba tank iha siha ağırsilah çıkarıyorsa ne güzel şükürler olsun aĺlaha siz 99 kırizini bilmiyorsun galiba 3lü koalisyon vardı devlet memurlarının maaşını kıprıstangetirdi araba konusuna gelince biz yükseltiyoruz hükümet değil
    Cevapla
  • Metin Kar 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretilse devlet ekonomisi için iyide bizim için fark eden bir şey olamayacak.En iyimser tahmin yerli arabanın fiyatı 300 bin olacak.150 binlik boş teneke egea,dacia,clio ya gücümüz yetmedi buna mı yetecek.3 liralık arabayı dokuz liraya satanlara hakkımı helal etmiyorum.30 yıllık bir memur olarak hala 22 yaşındaki arabaya biniyorum
    Cevapla
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Etrafına kafanı çevir bi bak Türkiye de yıllık kaç 0 araç , yedek parça vs. satılıyor ,ülkenin ne kadar parası yurt dışına çıkıyor ,üretilirse bu paranın ne kadarı içerde kalır ? mesele sen ben değiliz alım gücü olanların yönünü yerliye çevirmek ,kamu araçlarını yerliye çevirmek birde ihrac edebilirsen ülkeye katkısı ne olur hesap et sonuçta insanlar aldığın maaşın yarısına çalışıyor 20 yıl öncede farklı değildi 30 yıl öncede hamdolsun de gerisini koyver...
    Cevapla
  • Ali kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    isvicre'de yasiyorum burada bir cok insanin evi ve arabasi yok..hayat cok pahali.. ev kiraları astronomik rakamlarda...ev almak hayal ...kısaca paranizi gereksiz harciyorsaniz.....dunyanin neresinde yasarsaniz yasayin bir sey degismez..
    Cevapla
  • Ömer Faruk Tekin 2 yıl önce Şikayet Et
    Benimki 1987 model, 34 yaşında
    Cevapla
  • TÜRK GENCİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bu ülkede siz yaşamıyorsunuz. Sokağa çıktığınızda etrafınızda 250-300 bin liralık 100 lerce araba görürsünüz. Daha yeni kurulan bir araba markasının ucuz fiyatlı araba yapmasını beklemeyin bu şekilde dünya üzerinde ihracat yapılıp ondan sonra vatandaşların daha uyguna alabileceği fiyatlara gelir. Direk uygun fiyatla satılmaz fakat devlet teşvik indirimleri yapılacağını düşünüyorum. Bizlerin yapması gereken ülke için yapılan projelere destek olmamız. İnşallah ilerde herkes yerli araba alacak duruma gelir.
    Cevapla
  • Dervisoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    30 yillik memurluk hayatinda dememekki hiç tasarrufda bulunmamissiniz, ben memurda degilim asgari ucretten bir miktar daha fazla ucretim var ben sıfır egea alabiliyorsam, kusura bakmayın hata sizde,
    Cevapla
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH IN İZNİYLE. BİZDE DÜNYA PİYASALARINDA kendi ARABAMIZLA İHAMİZLA TANKIMIZLA VAR OLUCAZ İNŞALLAH Hainlere ragmen engellemeye çalışanlara ragmen yapıcaz inşallah
    Cevapla
  • Capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli otomobil göklerde
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçime kadar enflasyon düştü düştü yoksa maalesef biz düşeceğiz. Enflasyonu düşürmek şart. TOKİ acil kiralık iş yeri üretmeli. Esnaf en çok kirayı yansıtıyor tüketiciye. Otomobil işi çileden çıkardı. Yabancıdan yabancıya satılık araç ilanlarına bakın gerçek fiyat ortaya çıkar. Bir an önce önlem almak şart. Ak partili olarak uyarmak görevim. Saygılar.
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    sana helal olsun kardesim.
    Cevapla
  • yabanci 2 yıl önce Şikayet Et
    yabancidan yabaciya ilanlara bak onlar vergisiz, devlet vergi almazsa hastane okul ibadethane yol su vs hic bisi olmaz. gereksiz konusma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle