Yerli Otomobil TOGG'un Gemlik tesisi hızla yükseliyor!

Türkiye'nin Yerli Otomobili TOGG'dan son dakika paylaşımı geldi. TOGG'un sosyal medya hesabından Gemlik tesisindeki son durumu gösteren bir video yayınladı. İşte heyecanlandıran kareler...

GİRİŞ 18.08.2021 15:56 GÜNCELLEME 18.08.2021 15:56
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek yerli otomobil, sahip olduğu üstün özellikler ile satışa çıkmak için artık gün sayıyor.

Bir otomobilden daha fazlasını sunan akıllı teknolojiler ile donatılan yerli otomobil, Bursa'nın Gemlik ilçesine kurulacak fabrikada üretilecek ve buradan yollara çıkacak.

ÇALIŞMALARDA SON DURUM

TOGG'un aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak tanımlanan Gemlik tesisinde inşaat çalışmaları sürüyor.

TOGG Twitter hesabından paylaşılan videoda, tesisteki çalışmalar hakkında yeni bilgiler verildi ve "Montaj tesisinden enerji tesisine, su işleme tesisinden arıtma tesisine; TOGG Gemlik Tesisi, planlarımız doğrultusunda ilerliyor. Bizi izlemeye devam edin." ifadeleri kullanıldı.

TOGG'dan son dakika paylaşımı! İşte ilk otomobilTOGG'dan son dakika paylaşımı! İşte ilk otomobil

GELECEK YIL İLK MODEL BANTTAN İNECEK

TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor.

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68'e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model üretilecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 70
  • Oflu61 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH hayırlasıyla bitmesin nasip eylesin inşeALLAH. Yanlız inşaatta çalışan işçi sayısı az gibi görünüyor. Fabrika inşaatı bu yüzden biraz ağır ilerliyor. Bir an önce fabrikanın bitip yerli aracımızı almak için bu heyecanımız...
    Cevapla
  • Diyarbakirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli arabaya (TOGG) Tahammülü Olmayanın Gözüne Girsin.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, Allah 'in izniyle yolumuza devam inşallah
    Cevapla
  • türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Amin
    Cevapla
  • Djgago23 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar yardımcınız olsun yolumuz açık olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle