Tesla, Model 3’ü Çin’de üretmeye devam edecek

Tesla’nın kurucusu ve patronu Elon Musk’un Twitter hesabından bir açıklama, Tesla’nın Model 3 üretiminin Çin’de sürdürülmesinin planlandığını duyuruyor.

Tesla, Model 3’ü Çin’de üretmeye devam edecek
Tesla, Model 3’ü Çin’de üretmeye devam edecek
GİRİŞ 18.10.2021 16:47 GÜNCELLEME 18.10.2021 16:47

Tesla’nın amaçlarından biri de Çin’de gelecek yıllarda daha yüksek üretim hacmine ulaşmak. Bu niyet beyanları esasen Shanghai kenti yetkilileri ile bir giga-tesisin inşa çalışmalarının başlatılması şeklinde somutluk kazanmıştı.  

 Bu en yeni nesil altyapı, Shanghai'nin bilinen üretim bölgesi Lingang'da yer alan 865 bin metrekarelik bir alanda yerleşik durumda. Bu yerleşim tesisi sayesinde Tesla, ilk üç aylık dönemde rekor sayıda araç teslimatı gerçekleştirmişti. Bu, Tesla'nın küresel çapta satışlarının yüzde 30 kadarının Çin'de yapıldığını gösteriyordu. Esasen Çin, Tesla’nın kendi ülkesi ABD’den sonra dünyadaki ikinci pazarı demek oluyor.

Model 3, Çin piyasasında rekor satışlara ulaşma olanağı sağlayan model. Çünkü bu model Model S’ten ve X modellerinden daha kompakt ve daha pahalı. Esasen Tesla da kitle üreticisi aşamasına gelmek için Model 3’e güveniyor. Bu bağlamda firma, üretim tesisinin yılda yarım milyondan fazla elektrikli araç üretim kapasitesine erişeceğini bildiriyor. Üstelik söz konusu marka burada durmayı da düşünmüyor; daha iddialı projeler de hedefliyor.