Yenilenen Mercedes CLS Türkiye'de

Yenilenen Mercedes-Benz CLS Aralık ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunuluyor.

Yenilenen Mercedes CLS Türkiye'de
Yenilenen Mercedes CLS Türkiye'de
GİRİŞ 26.11.2021 13:38 GÜNCELLEME 26.11.2021 13:38

2018 yılında yeni yüzüyle Türkiye’ye adım atan Mercedes-Benz CLS, 2021 yılında güncellenen keskin ve dinamik tasarımıyla 4 kapılı coupé akımının öncü temsilcisi olmayı sürdürüyor.

Yeni Mercedes-Benz CLS;

2.0 litrelik turbo dizel motora sahip CLS 300 d 4MATIC,
3.0 litrelik turbo dizel motora sahip CLS 400 d 4MATIC,
3.0 litrelik turbo benzinli Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ versiyonu ile birlikte Aralık ayı itibarıyla Türkiye’de satışa çıkıyor.

CLS, AMG dış mekan tasarım konseptiyle sportifliğini daha da vurguluyor. Bu versiyonda AMG tasarım unsurları devreye giriyor. Siyah “A-Wing”e sahip AMG’ye özel ön tampon, gümüş-krom ön eklenti ve dikey desteklerle parlak siyah aerodinamik kanatçıklara sahip sportif, dikkat çekici hava girişleri bunlardan bazıları.

AMG tasarımlı yan marşpiyeller ve AMG bagaj üstü spoyleri, diğer görsel özellikler olarak öne çıkıyor. AMG dış mekan tasarım konseptiyle çift renk görünümlü tremolit gri veya parlak siyah, çok kollu 20 inçlik AMG jantlar seçilebiliyor.

Tüm versiyonlarda yeni bir ön ızgara devreye giriyor. Mercedes-Benz deseni (parlak krom yüzeyli üç boyutlu yıldız deseni), krom ek parçasına sahip parlak siyah çıta ve entegre Mercedes Yıldızı, bu ızgaranın özellikleri olarak öne çıkıyor. Metalik spektral mavisi, CLS’nin yeni renk seçeneği olarak sunuluyor.

İç mekanı yenilenen yeni CLS’de açık damarlı kahverengi ceviz ağacı ve gri dişbudak ağacı olmak üzere orta konsol için iki yeni kaplama seçeneği sunuluyor. Deri koltuk seçenekleri de yenilendi. Neva grisi/magma grisi ve sienna kahvesi/siyah olmak üzere iki yeni renk kombinasyonu sunuluyor.

DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı ve Aktif Direksiyon Yardımcısı tarafından desteklenen nappa kaplamalı direksiyon simidi, sürücünün ellerini algılamak için kapasitif teknolojisini kullanıyor.

2.0 litre dizel motora sahip CLS 300 d 4MATIC yarı hibrit teknolojisiyle donatılıyor. Dört silindirli dizel motor, ikinci nesil entegre marş-alternatörü ve 48 Volt besleme ile donatılıyor. 265 beygir güç ve 20 beygir anlık elektromotor desteğini kullanıma sunan motor; WLTP değerlerine göre 100 km’de 5.8 litrelik bir yakıt tüketimine sahip.

Fren enerjisi geri-kazanım sistemi dışında motoru stop eden “süzülme fonksiyonu” ile bu motor son derece verimli bir seçenek olarak öne çıkıyor. Elektrik sistemi ayrıca klima sistemi için bir elektrikli soğutucu kompresörün kullanılmasına olanak sağlıyor.

Yeni Mercedes-Benz CLS, birçok gelişmiş teknolojiyle de güvenli bir sürüş sunuyor ve sürücünün hayatını kolaylaştırıyor.

Aktif Fren Yardımcısı,
Aktif Hız Sınırına Otomatik Uyarlama Yardımcısı,
Aktif Dur-Kalk Yardımcısı,
Otomatik Park Yardımcısı,
MBUX (Mercedes-Benz kullanıcı Deneyimi) ve kabin içindeki birçok konfor işlevini bir birine bağlayan ENERGIZING bunlardan bazıları.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL