Foxconn ve Suudi Arabistan'dan elektrikli araç hamlesi

Suudi Arabistan ve Foxconn Technology elektrikli araba üretecek yeni bir ortaklık kurmak için görüşüyor.

Foxconn ve Suudi Arabistan'dan elektrikli araç hamlesi
Foxconn ve Suudi Arabistan'dan elektrikli araç hamlesi
GİRİŞ 02.12.2021 16:32 GÜNCELLEME 02.12.2021 16:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan’ın 450 milyar dolarlık varlık fonu Velocity isminde yeni bir şirket kuracak ve bu şirket yeni ortaklığın çoğunluk hissesinin sahibi olacak. Şirketin azınlık hissesine sahip olacak Foxconn, üretilecek elektrikli araçların yazılımını ve elektronik mimarisini sağlayacak.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, yeni kurulacak ortaklığın BMW lisanslı bir şasiyi kullanarak elektrikli araç üretimini gerçekleştireceğini belirtti. Tarafların anlaşmayı yıl sonuna kadar imzalaması beklenirken planların hala değişme ihtimali olabileceği de belirtildi.

Suudi Arabistan, ekonomisini petrol geliri bağımlılığından kurtarmak için uzun yıllardır yerel bir araba üretimi endüstrisi kurmak istiyordu. Krallık 2018’de elektrikli araba girişimi Lucid Motors’un çoğunluk hissesini satın almış ve şirketi ülke sınırları içerisinde üretim yapması için yönlendirmişti.

Suudi Arabistan Varlık Fonu’nun 2028 yılına kadar yıllık 15 gigavatsaatlik depolama kapasitesi üretebilecek bir batarya fabrikası kurmayı planladığı da belirtildi.

YORUMLAR 1
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyada elektrikli araç fabrikası en uygun en güzel Türkiyede yapılır.
    Cevapla