Türkiye'nin en ucuz otomobili Volkswagen Gol! Renault, Hyundai ve Fiat rakip olacak

Volkswagen'nin 1980’den günümüze üretilen Gol modeli Türkiye'de satışa sunulabilir. Aracın Türkiye'de satışa sunulması halinde ülkenin en ucuz araç modelleri olarak bilinen Fiat Egea, Renault Clio ve Hyundai i10 gibi modellere rakip olması bekleniyor.

Türkiye'nin en ucuz otomobili Volkswagen Gol! Renault, Hyundai ve Fiat rakip olacak
Türkiye'nin en ucuz otomobili Volkswagen Gol! Renault, Hyundai ve Fiat rakip olacak
GİRİŞ 25.01.2022 09:58 GÜNCELLEME 25.01.2022 09:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'de önemli satış başarılarına imza atan Alman otomotiv devi Volkswagen, ucuz araç modelini ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor. Pandemi ile birlikte hızla artan sıfır araç fiyatları kullanıcıların araç terhindeki kriterlerini değiştirdi. Konfor, lüks, güç ve yakıt tüketiminde ziyade tüm kullanıcılar bütçe dostu araçlara yönelmiş durumda. Bu da yıllık araç satış rakamlarını büyük ölçüde etkiliyor. Hali hazır modelleri ile satış rakamlarında büyük ölçüde düşüş yaşayan firma ise Türkiye'nin en ucuz araba modelleri arasa sokabileceği Gol modelini ülkemize getirme planları içerisinde.  Latin Amerika’da büyük rağbet gören aracın ülkemizde de aynı etkiyi oluşturması bekleniyor.

20 Ocak 2022 Canlı Altın Fiyatları: Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik, alış satış fiyatları20 Ocak 2022 Canlı Altın Fiyatları: Gram Altın, Çeyrek Altın, Bilezik, alış satış fiyatları

Volkswagen Gol

Volkswagen'den Türkiye'nin En Ucuz Aracı Olmaya Aday Gol!

Alman otomobil üreticisi 1980’den günümüze gelen süreç boyunca üretilen ve Latin Amerika da satış rekorları kıran aracı Volkswagen Gol modeli uygun fiyatı ile dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Ülkemizde satışa sunulan Polo modeline kıyasla daha küçük iç hacme sahip araç, donanım tarafında da kullanıcılarına Golf ve Polo ile birçok opsiyonu sunmuyor. Lakin araç Volkswagen'in kimliğini tamamen yansıtırken diğer modellerden fiyat avantajı ile ayrıştırılıyor.

Volkswagen Gol Fiyatı Ne Kadar?

Volkswagen’in en ucuz modeli olan Gol, ortalama olarak 180 bin TL’lik bir fiyatla satılıyor. Lakin bu rakamların doğru olduğunu kesin olarak söylemek imkansız. Ülkemizde sıfır araç modellerine uygulanan vergiler dahil edildiğinde araç fiyatının ne kadar olacağını firmanın ülkemizde hangi fiyattan satılacağı belirleyecek.

Türkiye Piyasasına Hareketlilik Getirebilir!

Türkiye'de uygun fiyatı ile ön plana çıkan Fiat Egea, Renault Clio ve Hyundai i10 gibi modelleri Volkswagen grubunda henüz bir rakibi bulunmuyor. Firmanın Gol modelinin ülkemize gelmesi ile birlikte piyasaya rekabet ve hareketlilik getireceği belirtiliyor. Bu kapsamda aracın Türkiye piyasasına girmesi 2022 yılı en çok satan araç modelleri listesini alt üst edebilir. 

YORUMLAR 11
  • Ahmet s 2 yıl önce Şikayet Et
    tenekeden yapılmış NCAP testleri bile olmayan arabaları 350.000 TL olduğu yer Türkiye.. Ama bizim insanımız yinede alır neden 10 kat vergi oluyor demez.Bulgaristan yada Gürcistan da araba fiyatları ndan haberi olanlar 3800 euro olan bir Dacia modeli Türkiye'de 350.000 TL ÖTV KDV ve her müjde de yapılan zamlar...
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde fabrikasi olan arac firmalarının sadece üretilen modelleri satılsın. diğerleri satılmasın.
    Cevapla
  • otokolik 2 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük birliği güncellenip ithal otoya vergi getirilmezse yerli otoyu doğmadan öldürecek fiyatlarla saldırdıklarını göreceğiz,geç kalmadan bunu yapmalıyız.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Bu Konu Hassas Bir Konu Araba Alma Konusunda Alman Lari Tercih Etmeyin! En Mantıklı Olanı.. Toyota, Hundai, Ford, Renault, Fiyat Gibi Ülkemize Fabrika Açmış! Ülke İnsanımıza İstihdam Sağlamış ve Ekonomiye Katkısı Olan Markaların Araçlarını Alın Sevgi ve Saygılarımla
    Cevapla
  • Şukru 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede üretilen araçlar sağlam değil ve güvenilirdedegildir ben buna inanmıyorum alman araçlar gibi sağlam araç göremiyorum saygilar
    Cevapla
  • TVMN 2 yıl önce Şikayet Et
    araç ucuz falan değil. ilgi çekmek için böyle başlık atmışlar. olodan bi tık ucuz. polo nun en düşüğü 320 bin. o model de gelirse 300 bin olur. o kadar da ucuz bi araba değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle