Renault Moskova'daki fabrikasını durdurdu

Fransız üretici Renault, Moskova'daki fabrikasında üretime geçici olarak ara vereceğini duyurdu.

Renault Moskova'daki fabrikasını durdurdu
Renault Moskova'daki fabrikasını durdurdu
GİRİŞ 25.02.2022 20:47 GÜNCELLEME 25.02.2022 20:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rus güçlerinin Ukrayna'ya girmesi ile 2 ülke arasında patlak veren savaşın, Rusya'daki otomotiv üreticilerini nasıl etkileyeceği merak konusu haline gelirken, ülkede fabrikası bulunan markalardan Renault flaş bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, Fransız üretici Renault, Moskova'daki fabrikasında üretime geçici olarak ara verecek.

Üretime ara vermenin nedeni olarak ise lojistik konusunda yaşanan sıkıntılara işaret edildi. Renault'un lojistik sıkıntıları nedeniyle hammadde tedarikinde zorlandığı belirtiliyor.

Renault'un yapılan açıklamada, 28 Şubat-5 Mart arasında üretimin duracağı kaydedildi. Gerekçe olarak 'transit ülkelerde artan sınır kontrolleri' öne sürülerek, tedarik edilen malzemelerin güvenliğinden endişe edildiği aktarıldı. Açıklamada söz konusu sıkıntının hangi ülkelerin sınırında yaşandığı ise belirtilmedi.

Fransız üretici, Moskova'daki üretimi sürdürmek için alternatifler üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Renault'un kontrolündeki Rusya'nın en büyük otomotiv üreticisi Avtovaz'ın da, Rusya'daki Togliatti fabrikasında tedarik sıkıntıları nedeniyle üretime ara vermek zorunda kalabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR 3
  • Sakarya Gaz Sahası 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransızların Rusya ile *derin* uzay, savunma, teknoloji iş birlikleri var. Dolayısıyle stratejistlerimiz gelişmeleri, ilgili şirketleri yakınen takip etmeliler.
    Cevapla
  • kolay 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya için polonya üzerinden fransa ve almanyanın işgali çok kolay.
    Cevapla
  • ercani 2 yıl önce Şikayet Et
    o kadar kolay degil ,Almanya saldirmak demek Abd ye savas acmaktir.Almnyada 50 bin abd askeri var.Fransanin nükleer füzeleri olan denizalti,savas gemileri var.o kadar ileriye gidip rusya kendini bitirmez.
    Cevapla