Alman otomotiv devi Mercedes Benz, elektrikli araçlarını tanıtmaya ve piyasaya çıkarmaya devam ediyor.

Mercedes-Benz Vision EQXX'in sürüş testlerinin başarıyla tamamladı. Mercedes'in yeni harikası EQXX, tam şarj ile 1008 kilometre menzil yaptı.

EN UZUN MENZİLE SAHİP ARAÇ OLDU

Böylece 850 kilometre menzile sahip Lucid Air Dream Edition'dan sonra en uzun menzille sahip araç unvanı Mercedes-Benz Vision EQXX'e geçmiş oldu.

Mercedes, elektrikli konsept otomobilini geçen ocak ayında dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES'te tanıtmıştı.

Mercedes, bu araçta kullandığı bataryaların, Mercedes-Benz EQS sedan elektrikli otomobilinde bulunanların yarısı kadar yer kapladığını ve kütle olarak da yüzde 30 daha hafif olduğunu belirtti.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • oktay 16.04.2022 15:06
    Her kes elektrık lı araba aldığını düşünelim.Sonuçta elektiriği üreten toplum değiliz kaldıkı üretsen bile yetermi sizce....Boşverin bu hayalleri siz.. Geleceğin madeni toryum onuda biz çıraracağız evelallah.bİZ daha evlerimizin elektırık faturasını ödeyemiyoruz.düşünün...
  • esas 16.04.2022 12:49
    Geliştirme iyi ama kaç km/h hız yaptın. düz yol da mı şehirde mi kullandın. Bir de bataryalarının yıpranma oranı nedir? 5 senede pert olucak ise kötü.
  • Fatih 16.04.2022 12:39
    Türk milleti öyle bir araç yapar ki araç yapar ki Almanların bu arabası at arabası gibi kalır. Yeter ki önümüze set çekmesinler
  • Misafir 16.04.2022 12:31
    Mayali petek temennilerini kendine sakla, bu millet'in nasil bir millet oldugunu tarihinden biraz haberdar olan herkes bilir, batıya tapınanlar soylediklerimin ne anlama geldigini dahi anlayamaz...
  • Hakkı Söyler 16.04.2022 12:28
    Biz da yapacağız İnşaallah...Başarı istemekle ve inanmakla başlar. Türkiye yi sürekli eleştirip küçümseyenlere mültecilere takılıp kaçak olarakAvrupa ya gitmelerini tavsiye ederim.
Daha fazla yorum görüntüle