Volkswagen, binlerce Tiguan modelini geri çağırıyor

Alman otomobil devi Volkswagen, ABD'de yaklaşık 6 bin 500 Tiguan modelini geri çağırma listesine ekledi.

GİRİŞ 17.04.2022 09:51 GÜNCELLEME 17.04.2022 12:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Volkswagen, şimdilik sadece ABD'de tespit edilen sorun nedeniyle  2018-2021 yılları arasında üretilen toplam 6.553 adet Tiguan'ı geri çağırma kararı aldı.

Alman şirketten yapılan açıklamada, söz konusu modellerin yolculuk esnasında arka spoiler'inin düştüğü bilgisi paylaşıldı. Volkswagen, bunun spoiler'i yerine takmak için kullandığı metottan kaynaklandığını belirtiyor.

2021 yılının Kasım ayında araştırmalarına başlayan üretici, 30 Mart itibarıyla sorunun kaynağını buldu ve hızlıca bir geri çağırma programı başlattı.

Sürücüler tehlike yaşayabilir

Sorun her ne kadar kulağa büyütülecek gibi gelmese de raporlanan veriler, spoiler'in genellikle sürüş esnasında yerinden çıktığını gösteriyor. Bu da trafikte diğer sürücüler için bir tehlike oluşturabilir.

Tiguan ailesi, standart olarak bir spoiler'e sahip olmadığından söz konusu geri çağırma işleminden etkilenen araç sayısı düşük. Öte yandan, daha önce benzer bir çağırma Avustralya'da da gerçekleşmişti.

Volkswagen, sorunlu araçların tamamını ücretsiz şekilde tamir edecek. Bir süreliğine Tiguan'ın spoiler opsiyonunu kapatma yoluna giden üretici, yakın zamanda sorunlu araç sahiplerini bildirmeye başlayacak.

Söz konusu geri çağırma henüz ülkemiz için geçerli olmasa da aşağıdaki bağlantıdan şasi numaranız ile geri çağırma durumunu kontrol edebilirsiniz.

Renault, üretime ara veriyorRenault, üretime ara veriyor

Tesla, 125 bin 785 otomobili geri çağırdıTesla, 125 bin 785 otomobili geri çağırdı

YORUMLAR 4
  • Muammer Korkmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum bu almanları niye hep abd ye üretilen araçlarda hata yapıyorlar bizde bir şey olmuyor yada bizimkiler olsada boşver ayarındalar
    Cevapla
  • Kızıldereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Çöp
    Cevapla
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla benim volkswagen tuğlanım yok
    Cevapla
  • Cngz56 1 yıl önce Şikayet Et
    Spoiler çiye vica
    Cevapla