AB, benzinli ve dizel araçların fişini çekeceği tarihi belirledi

Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, yeni benzinli ve dizel otomobillerin satışlarının 2035'ten itibaren yasaklanmasını içeren yasal düzenlemeye destek verdi.

AB, benzinli ve dizel araçların fişini çekeceği tarihi belirledi
AB, benzinli ve dizel araçların fişini çekeceği tarihi belirledi
GİRİŞ 12.05.2022 00:03 GÜNCELLEME 12.05.2022 09:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Brüksel'de bir araya gelen AP Çevre Komitesi, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın bir parçası olan ve emisyonları 2030'a kadar en az yüzde 55 azaltmayı hedefleyen "55'e Uyum-Fit for 55" paketini görüştü.

Komite üyesi milletvekilleri, çeşitli araçlara yönelik yeni karbon emisyon standartları belirleyen düzenlemeye ilişkin pozisyonunu 46 "evet", 40 "hayır" ve 2 "çekimser" oyla kabul etti.

Buna göre, 2035'ten itibaren satılacak yeni otomobil ve hafif ticari araçlar sıfır emisyonlu olacak.

Böylece, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren yeni benzinli veya dizel otomobil satışı yapılamayacak.

Öte yandan, milletvekilleri 2030 yılı için otomobillerinin emisyon düşürme hedefinin yüzde 55'ten yüzde 70'e çıkarılmasına ise destek vermedi.

Bu aşamadan sonra düzenlemeye ilişkin pozisyon AP Genel Kurul Oturumu'nda oylandıktan sonra üye ülkelerle müzakerelere başlanacak.

AB, 2050 yılına kadar bütün sektörlerin ve araçların sıfır emisyonlu olmasını hedefliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Türk. 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektirikli araçlar şart fosil yakıt nereye kadar.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araçlar batarya sorunları yüzünden ayrıca elektrik arzı sorunu yüzünden şimdiki akaryakıtlı araçlara göre çok maliyetli kimse başlamasın piyasaya elektrikli girdikçe elektrik arzı taşınması dağıtımı çökecek buda maliyeti artıracak herkes bu artıştan zarar edecek...
    Cevapla
  • Sed 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten mal sahibi olmamizi istemiyor kureselci cete, herkez herseyi kiralasin hayallerinde firavunlar ve destekleyicileri. Herzaman birilerine muhtac olan bir topluluk kolay kontrol edilir.
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni soyma düzeni geliyor. Elektrikli araclar 16-18 kw tüketiyor. 1 kw kac para olacak bilmiyoruz. 50 TL olursa hic sasirmam. 400 km sakin sürersen anca gidiyor. Elektrik ne ile üretiyon soran yok. Bunun neresi yesil? Su an 1 litre altinda yakan motorlar var. Ama soyma düzeni cikarmiyorlar. At 50 litre git 5000 km. Hem havayi kirletme. Yalandan baska birsey deyil.
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³ş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kafayi yemis, hesap tutmayacak, kendileri de biliyor. bu sadece bir hedef. hedefe ulasacagi yok. 2100 kadar ver Benzin´i ver Diesel´i yansin. Demedi demeyin. Avrupa yasli ve hasta bir adam.. çok ağir ve yavaş calisir ve kendisi ile celiskiye girer.
    Cevapla
  • antifaiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu antlaşmaya geçen sene imza attı. ne acıdır ki kimse bunu konuşmadı tartışmadı. Türkiye yeni yeni petrolünü çıkarmaya başlayacakken Türkiyenin akaryakıtlı araçları yasaklayacağı ne kötü. bütün savaşlar enerji kaynakları üzerineyken bu anlaşma geleceğimize büyük kötülük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle