Tesla'da rekor kayıp! 400 milyar dolar...

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın değeri sadece nisan başından bu yana 400 milyar dolar azaldı.

Tesla'da rekor kayıp! 400 milyar dolar...
Tesla'da rekor kayıp! 400 milyar dolar...
GİRİŞ 22.05.2022 11:08 GÜNCELLEME 22.05.2022 11:08

Elektrikli otomobil pazarında çığır açan ve kısa sürede 1 trilyon dolar değerine ulaşan Tesla, pazardaki öncü konumunu sürdürmekte zorlanıyor.

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk'ın CEO'luğunu yaptığı Tesla, nisan başından bu yana yaklaşık 400 milyar dolar değer kaybetti.

2021 verilerine göre Tesla, elektrikli araç pazarının lideri konumunda. Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan elektrikli araçların yaklaşık yüzde 75'i Tesla.

Ancak, Çin'in Şanghay'daki fabrikasında koronavirüs önlemleri nedeniyle üretimin yavaşlaması, elektrikli otomobil sektöründe rekabetin kızışması, çip kıtlığı ve şirketle ilgili başka sorunlar Tesla'yı bir dizi risklerle karşı karşıya bırakıyor.

TESLA YÜZDE 40 DEĞER KAYBETTİ

Elon Musk daha önce de, sosyal medyada yönettiği şirketlerle ilgili yaptığı tek taraflı açıklamalar nedeniyle eleştiri konusu oldu. Bazı hissedarların, Musk'ın yönetim şeklinden rahatsız olduğu belirtildi.

New York Times'a konuşan bir yatırım şirketinden Andrew Poreda, Tesla için "denetim ve denge neredeyse hiç yok" diyor.

Tesla'ya güvenen bazı yatırımcılar da, artık şirketin daha riskli bir gelecekle karşı karşıya olduğunu kabul ediyor.

Şirketin özellikle Çin'deki üretim fabrikalarında karşılaştığı sorunların yanı sıra Ukrayna'daki savaş, artan faiz oranları, küresel ekonomide durgunluk beklentisi ve tedarik zinciri ile ilgili sıkıntılar, şu ana kadar Tesla'yı diğer şirketlere oranla daha fazla etkiledi.

Sektör uzmanları, Hyundai, Volkswagen gibi diğer otomotiv devlerinin batarya ve yazılımlarını geliştirdikçe piyasaya yeni modeller sunacağını, bunun da Tesla'nın pazardaki mevcut payını önümüzdeki yıllarda ciddi ölçüde azaltacağını öngörüyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.