AVM otoparkları ikinci el otomobillerle doldu

AVM otoparkları ikinci el otomobil satışı yapan firmalar tarafından mesken tutuldu.

AVM otoparkları ikinci el otomobillerle doldu
AVM otoparkları ikinci el otomobillerle doldu
GİRİŞ 23.05.2022 14:49 GÜNCELLEME 23.05.2022 14:50

İkinci el araba satış şirketleri tüketiciye yaklaşmak için kilit noktaları abluka altına aldı. Sadece internet sitesinde kalmayan sistem karşısında fiziksel olarak da tüketiciyle buluşmayı amaçlayan şirket daha şimdiden alışveriş merkezlerinde konumlanmaya başladı. AVM otoparklarını mesken tutan markalar, satılık arabaları da aynı otoparkta sergilemeye başladı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan tedarik ve çip krizi sıfır otomobile ulaşmayı oldukça zor hale getirdi. Bu yüzden ikinci el araba pazarı, beklenmedik bir şekilde hem fiyat hem de kurumsal olarak büyüdü. Daha birkaç yıl öncesine kadar tüketici ikinci elini daha iyi fiyata satmak için ilanlarını kendileri açarken, bugün ikinci elde bazı kurumsal markalar, neredeyse son tüketiciden daha iyi fiyat verir hale geldi.

Bu yüzden birçok ikinci el araba satış markası tüketiciye yaklaşmak için kilit noktaları abluka altına aldı. Sadece internet sitesinde kalmayan sistem karşısında fiziksel olarak da tüketiciyle buluşmayı amaçlayan şirket daha şimdiden alışveriş merkezlerinde konumlanmaya başladı. AVM otoparklarını mesken tutan markalar, satılık arabaları da aynı otoparkta sergilemeye başladı.

Böylece AVM otoparkları ikinci el arabalarla dolup taştı. Kendine ayrılan alanlarda çalışan firmalar AVM'ye gelen müşterilerin arabalarına da talip oluyor.

Günde binlerce kişinin ziyaret ettiği AVM’lerde ulaşılabilirlik olarak kolay bir noktada olmasının yanı sıra daha görünür hale geliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.