Dizel skandalı Volkswagen'e pahalıya patladı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 'dieselgate' skandalı kapsamında İngiltere'de 242 milyon dolar ödeyecek

GİRİŞ 27.05.2022 09:33 GÜNCELLEME 27.05.2022 10:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Volkswagen'in karıştığı dizel skandalı (dieselgate), 2015 yılında patlak vermiş ve şirket oldukça zor durumda kalmıştı.

Volkswagen'in, yazılımla dizel otomobillerin emisyon değerini olduğundan daha düşük göstererek, daha az vergi ödediği kanıtlanmıştı.

Dünya genelinde milyonlarca dizel motorlu aracın emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul eden Volkswagen, ABD'deki mahkemece milyarlarca dolar para cezasına çarptırılmıştı.

VOLKSWAGEN ÖZÜR DİLEDİ

Volkswagen, Yüksek Mahkeme'nin araçlarına emisyon hileli cihazların takılmasıyla ilgili iddiayı karara bağlamasından sonra İngiltere ve Galler'deki 90 binden fazla sürücüye toplam 242 milyon dolar ödeyecek.

Alman otomobil üreticisi, müşterilerden tekrar özür diledi ve güveni yeniden inşa etmek için çalıştığını söyledi. "Dieselgate'' skandalı 2015'te patlak verdi ve VW'nin birçok ülkede davayla karşı karşıya kalmasına yol açtı.

Grup şu ana kadar dünya çapında 30 milyar eurodan fazla ödeme yaptı. Buna para cezaları, tazminat, sivil yerleşimler ve geri satın alma planları dahil.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    30 milyar euro ceza ödüyor yine de ayakta kalıyor. Nasıl bir para kazanmadır bu.
    Cevapla
  • irfan 1 yıl önce Şikayet Et
    Arac miktarlari incelenirse,Turkiye'ye 10 katını odemesi lazim
    Cevapla