Benzin ve motorine yeni zam geliyor!

Bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak şekilde; benzin grubuna 1,22 TL, motorin grubuna da 1,49 TL zam uygulanacak.

Benzin ve motorine yeni zam geliyor!
Benzin ve motorine yeni zam geliyor!
GİRİŞ 01.06.2022 12:49 GÜNCELLEME 01.06.2022 18:44
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Dün 123 doları aşan Brent petrol, bir haftada yüzde 9 yükselerek 2,5 ayın zirvesine ulaştı. Brent petrol bugün ise 116 dolar seviyesine indi. Dalgalanmaların ardından akaryakıta zam haberleri peş peşe gelmeye başladı.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM

02.06.2022 Perşembe gününden geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 1,49 TL, benzin grubunda 1,22 TL fiyat artışı meydana geldi.

Artışlar pompa satış fiyatlarına yansıyacak.

ZAM SONRASI İSTANBUL VE ANKARA'DA BENZİN - MOTORİN POMPA FİYATLARI

İstanbul'da motorin litre fiyatı 24,41 liradan satılıyor. Zamla birlikte motorinin litre fiyatı 25,90 liraya yükselecek.

İstanbul'da benzin litre fiyatı 25,02 liradan satılıyor. Benzinin litresi 26,24 liraya çıkacak.

Ankara'da 24,5 liradan satılan motorinin litresi 25,99 liraya yükselecek. 25,11 liradan satılan benzinin litresi 26,33 liraya çıkacak.

İzmir'de 24,51 liradan satılan motorinin litresi 26 liraya yükselecek. 25,13 liradan satılan benzinin litresi 26,35 liraya çıkacak.

LPG litre fiyatı ise ortalama 11,47 lira seviyesinde satışa sunuluyor. LPG fiyatında değişiklik olmadı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatı, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler göz önünde bulundurularak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda fiyatlar dağıtım firmaları tarafından uygulanıyor. Rekabet ve serbestlik sebebiyle şirketler ve kentlere göre fiyatlarda küçük değişiklikler olabiliyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Emre yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke olarak çok zor durumdayız hangi parti olursa olsun bir şeyler yapsın ben hiç bir partiye yalakalık yapmadım hep ülkemi düşündüm partiler gelip geçici
    Cevapla
  • Adem sönmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzin bulunur da vatan bulunmaz.. Şu an muhalefet vatansizlik demek.. Her zaman Erdoğan
    Cevapla
  • kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl yorum yahu, ülkeyi işgale hazırlıyorlar. ekonomisini bitirdiler, böyle celladına aşık bir millet görmedim
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    adem 10numara adamsın. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Muzaffer 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdıkmı
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Lpg zam gelmezse ayıp olur eli kulaginda
    Cevapla
  • Emre Karadavut 1 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam devlet böyle durumlarda fiyatlara müdahil olmalı akaryakıta zam demek iğneden ipliğe, tarladan tezgaha her sektöre zam demektir. Ondan sonra stokçu stokçu diye öküz altında buzağı ararız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle