Gece motorine zam geldi, pompaya yansıdı

Akaryakıta gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin fiyatı 1 lira 95 kuruş arttı. Zam sonrası motorinin litresi İstanbul'da 27.89'a, Ankara ve İzmir'de 28.01'e yükseldi.

GİRİŞ 08.06.2022 06:12 GÜNCELLEME 08.06.2022 10:39
Bu Habere 370 Yorum Yapılmış

Brent petrol ve döviz kurlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son dönemde üst üste gelen akaryakıt zamlarına bir yenisi daha eklendi. Motorinin litresi 1 lira 95 kuruş artarken, fiyat değişikliği bu geceden itibaren pompaya yansıtıldı.

Zammın ardından İstanbul'da 25.94'ten satılan motorinin litresi 27.89'a yükseldi. Motorinin litresi Ankara ve İzmir'de 26.06'dan 28.01'e çıktı.

BRENT PETROL SON 1 AYIN ZİRVESİNDE

ZAMLAR ARKA ARKAYA GELİYOR

27 Mayıs tarihinde benzine 1 lira 45 kuruş, motorine 1 lira 38 kuruş zam gelmişti. 28 Mayıs tarihinde benzinin litresi 70 kuruş, motorinin litresi 97 kuruş artmıştı. 2 Haziran tarihinde de benzin 1 lira 22 kuruş, motorin ise 1 lira 49 kuruş zamlanmıştı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

KAYNAK: NTV
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 370
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede akaryakıta indirim oldumu degişmeyen adet arkasından hemen zam yapılıyor
    Cevapla
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadigim petrolun fiyatini cumhurbaskani belirlemiyor ama bazi insanlar sanki cumhurbaskani yapiyormis gibi lanse ediyor ve o kadar cok aptal varki hemen inaniyor bu yalana , bize RTE cok geliyor verin Oyunuzu KK YE bizde kurtulalim ,ne diyor KK benim adim kemal yaparim diyorsa yapar, hehe.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı cumhur başkanı değil komisyoncuları özel tüketim altında kesilen vergi dilimlerin artırılması dolara endeksli olmasından kaynklaniliyor
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    benzinle hükümete oy vermenin ne alakası var davasına arka çıkan davasını satmaz bizler gelip geçiciyiz baki olan davamız
    Cevapla
  • Hopbaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Davan zammı ??? Mehmet
    Cevapla
  • RAMSES efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    söyleyem öğren ozaman, biz brent petrol fiyatından yakıt almıyoruz, rusyadan %30 indirimle alıyoruz yani 80 küsür dolardan. ama petrolü satarken brent fiyattan alış yapılmış gibi hesap yapıp bize satılıyor. şimdi teşekkür edebilirsin.
    Cevapla
  • Ali veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Eşel mobil sistemi uygulansın
    Cevapla
  • memoli 1 yıl önce Şikayet Et
    İnadına reis 100 tl de olsa tek oyum oda reis seni seviyorum
    Cevapla
  • Özer saraç 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş yakıtı bedava alıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle