Bayi ve galericiler el ele verip araba fiyatları bu yöntemle yükseltiyor

Bazı bayiler vatandaşa araç satmayıp galericilerle anlaşıyor ve yüksek fiyattan filo şeklinde araç satışı gerçekleştiriyor. Araçları alan galericilerin ise; üzerine fahiş kar koyarak "anında teslim" şeklinde satış yaptığı belirtildi.

GİRİŞ 14.06.2022 06:50 GÜNCELLEME 14.06.2022 09:41
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Pandeminin etkisi, tedarik zincirinin bozulması, çip krizi ve döviz kurundaki artış ile birlikte bayilerde otomobil bulmak zorlaştı. Durum böyle olunca fiyatlarda ciddi anlamda artış gösterdi. Son bir yılda sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 70 civarında zam geldi. Aynı şekilde ikinci el otomobillerde değerlendi. Geçen yıl 400 bin lira olan binek bir otomobil bugün 700 bin liraya çıktı. Bayilerde araba yokluğu fırsatçıları harekete geçirdi.

FİYATLARI BÖYLE ARTIRIYORLAR

Piyasada araba olmayınca bazı bayiler galericilerle anlaşmaya gitmeye başladı. Bayi satış fiyatı 700 bin lira olan bir otomobili galericiye 750 bin liraya satıyor. Galerici ise üzerine 100 bin lira koyarak ilana çıkıyor. Bayide araç bulamayan alıcı, galericiden yüksek fiyata araba almak durumunda kalıyor. Durum böyle olunca otomobil fiyatları da artmış oluyor. Araba almak için adını sıraya yazdıran kişiler ise çeşitli bahanelerle oyalanıyor.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçen aylarda stok yapan bayi ve galeriler hakkında işlem başlatacağını ve ağır yaptırımlar uygulanacağını belirtmişti. Muş, emniyet ekiplerinin bazı bayi ve galericilerle anlaşma yaptığını tespit ettiklerini açıklamıştı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / KAAN ZENGİNLİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 95
  • Yistif - Rize 1 yıl önce Şikayet Et
    Online satış sitelerinin kapatın, bakın fiyatlar nasılda yerine geliyor ve oturuyor. Şuan siteler üzerinden tamamen suistimal edilerek herşeyin fiyatı arttırılıyor. Bugün bir tarla fiyatı araştırıyordum. Aynı tarlayı birisi 100 Bin TL'ye ilana koymuş. Bir başkası 115 Bin TL'ye. Herşeyi resimleri dahil bire bir aynı. Sadece ilan numaraları farklı. Şimdi hangisi doğru yada hangisi piyasayı yansıtıyor. İki İlan da 3 gün arayla verilmiş. Gelin işin içinden çıkın bakalım.
    Cevapla
  • Maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz büyük bi ceza yazmadığı müdetçe hiç bişey olmaz el koy bakalım bunu yapanların araçlarına boş muhabbet yapıyoruz.....
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahibinden.com u kapatın evde de arabada da fiyatlar yarı yarıya düşer
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence tek çözüm bayilerin GALERİCİlere sıfır araç satmalrını DEVLETİN yasaklaması gerekiyor ve böylelikke galericiler istediği gibi at koşturamaz hale gelirler diye düşünüyorum VESSELAM........
    Cevapla
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin neresinden tutarsan tut ofsayt ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle