Motorine 1.29 liralık artışın ardından 80 kuruş daha zam geldi

Motorine dün gece gelen 1.29 liralık zammın ardından bu gece itibariyle 80 kuruş daha zam geldi. Böylece motorinin litre fiyatı İstanbul'da 29.99 liraya, Ankara'da 30.1 liraya, İzmir'de ise 30.11 liraya yükseldi.

GİRİŞ 17.06.2022 00:42 GÜNCELLEME 17.06.2022 09:37
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Brent petrol ve döviz kurundaki değişkenlik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Dün gelen 1.29 liralık zammın ardından motorinin fiyatında 80 kuruşluk bir artış daha gerçekleşti.

MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Zammın ardından İstanbul'da 29.19 liradan satılan motorinin litresi 29.99 liraya yükseldi. Motorinin litresi Ankara'da 30.1 TL, İzmir'de ise 30.11 TL'ye çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 186
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel hey hep 50 lik alanlar nerdesi sesiniz çıkmıyor.
    Cevapla
  • Büyük düşün 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra 30 liraya mazot alamayiz belki ama Recep Tayyip Erdoğan bize yeter. En az iki dönem daha Reisimiz başımızın tacı.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 yılı başında yerli arabamız seri üretime başladığında bütün zamlar geriye çekilecek inşallah kimse durduramayacak!! Zamanında yerli araba devrim arabasına mazot konulmadığı için engellendi şimdi ise mazot ve külüstür arabaların fiyatı şişirilerek yerli arabamız togg gölge düşürülmek isteniyor inş bu plan ve oyunlarıda bozulacak.
    Cevapla
  • Yrs 1 yıl önce Şikayet Et
    Sehven oldu kardeşim yorumun çoook güxel
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan
    Cevapla
  • Memo 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da 2 Euro burda 30 lira 38 TL yani
    Cevapla
  • Söz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar reis bu böyle biline
    Cevapla
  • Cemşit 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisi yıkarsa mazot ve market fiyatları yıkar. Bu iki konuyu halletse kimse yıkamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle