Benzine indirim geldi! İşte güncel fiyatlar

Petrol fiyatlarındaki hareketliliğin etkisiyle akaryakıt fiyatlarına indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 96 kuruş düştü.

GİRİŞ 19.07.2022 00:41 GÜNCELLEME 19.07.2022 09:12
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Son dönemde gelen zamların yerini indirimler almaya başladı. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 96 kuruş düştü.

İNDİRİMİN ARDINDAN YENİ FİYATLAR

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 22 lira 70 kuruşa, Ankara ve İzmir'de ise 22 lira 82 kuruşa geriledi.



AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden dolar brent petrol fiyatları ne idi ise o zaman benzin şu TL Bugün aynı dolar brent petrol aynı fiyata bir zahmet çekiverin FIRSATÇILIĞI BIRAKIN BENZİNLİK SAHİPLERİ hadi bakim Çıkarken 3-5 TL inerken 95 kuruş YAPMAYIN KARDEŞİM Devletimiz araçlarımızı bir an önce elektrikliye dönüştürsün
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol üzerinden İKTİDARIN KUYUSU KAZILIYOR. Ey Ahali, benzini değil Motorinin fiyatı DÜŞMELİ... Yarım asra aklım erer, bugünkü gibi motorin fiyatının benzinden YÜKSEK olduğuna şahit olmadım. ÇİFTÇİ, KÖYLÜ, ÜRETİCİ, NAKLİYECİ vb. motorin KULLANIR... NE oldu da motorin, benzinden pahalı satılır oldu?
    Cevapla
  • GAFFAR 1 yıl önce Şikayet Et
    nas. mas hikaye dalgalı kurda devalüasyon böyle olur. başka çare kalmadı ve bilerek isteyerek yapıldı ve devletin tl cinsinden olan bütün iç borçları yarıdan daha aşağıya düştü buda milletten çıktı yani devlet borcunun yarısını millete ödetti. vaktiyle tansu çiller 5 nisan 1994 te devalüasyon kararı aldığında dalgalı kur yoktu fiyatı merkez bankası belirliyordu. bir sabah kalktık para % 100 devalüe edilmişti. ve devletin iç borcu bir anda yarıya düştü aynı şimdi olduğu gibi olan millete oldu .
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kim neden iktidarın kuyusunu kazsın. Petrol dolarla satılan bir ürün. 1 Dolar 1 TL olsun bak bakalım akaryakıt fiyatına. Düşen çıkan ne petrol ne dolar. TL değer kaybettikçe olan bu durum. TL nin değerini korumak merkez bankasının sorumluluğu. Nass var deyip 8 TL olan doları 17,5 TL ye çıkarırsan ne olmasını bekliyordun. Haberde yazıyor, akdeniz piyasası ortalaması ve dolar kuru etkili diyor. Düşür doları konuş. Bunu da mı dış güçler yaptı? Yahu hükümet ne için seçilir, korumak için mi işini yapması için mi? Nasıl bu kadar kafayı yediniz anlayamıyorum artık.
    Cevapla
  • Ben bilmem 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya genelinde motorin benzinden pahalı. Bu türkiye ye has birşey değildir. Hükümet ile zerre alakası yok. Herşeyi hükümetten bilmeyelim lütfen. Dünya genelinde Endüstriyel fırınlarda, merkezi ısıtma ve endüstriyel yakma sistemlerinde aşırı derecede akaryakıt (motorin) talebi var. Bundandır ki, motorin benzenden daha pahalı.
    Cevapla
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    şurda bu para burda bu para.kardesim bizim ulkemiz fakir enflasyonda dunya 6 incisi oda tuik rakamına gore.almanyada 10 tl turkiyede 1 tl olsun.onemli olan turkiyede sıradan bir halk bu parayi odeyebiliyormu ? bu 1 liraya karşı ben rahatlıkla alabiliyormuyum ? banane kardesim elin gavurundan...
    Cevapla
  • ZZZZ 1 yıl önce Şikayet Et
    motorin peki
    Cevapla
  • Hoca. 1 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt fiyatları illere ve şirketlere göre değişiklik gösterebiliyor ama BALIKESİR merkezdeki şirketler anlaşmışlar 1lira bir buçuk lira yükseltip bir kuruş iki kuruşla rekabet ediyormuş havası veriyor sahtekarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle